Zo zie jij er altijd stijlvol en chic uit

Of je nu een vette bankrekening hebt of elke maand elk dubbeltje moet omdraaien: stijl is niet te koop. Natuurlijk helpt het als je wat geld op de bank hebt om een goed pak, glimmende schoenen en een goede kapper te kunnen betalen. Maar geld alleen is absoluut geen garantie voor stijl en smaak. Geloof je ons niet? Werp dan maar eens een blik op de lijst van slechtst geklede mannen van het afgelopen jaar. Ons punt is gemaakt. Er verzorgd, stijlvol en chic uitzien heeft meer te maken met inzet en inzicht dan met cold hard cash. Met wat slimme trucs zie je er altijd stijlvol en chic uit. 

Zo zie jij er altijd stijlvol en chic uit

Koop goed passende kleding

Niet de merken maken de man, maar de vorm. Zorg er dus voor dat de kleding die je draagt altijd goed past. Het succes van ‘s werelds meest stijlvolle mannen is niet zozeer het label in hun kleding, maar het feit dat de kleding vaak op maat gemaakt is. Door extra veel aandacht te besteden aan het vinden van de juiste maat broek, overhemd en trui, oog je verzorgd en stijlvol. En als je eenmaal een winkel hebt gevonden die goed aansluit bij jouw persoonlijke stijl, die kleding verkoopt die goed past, doe je er goed aan hier altijd jouw nieuwe kleding te kopen.

Accessoires

Een man met klasse draagt accessoires om dit te benadrukken. Geen gouden kettingen, grote diamanten en grote riemen, maar juist niet opzichtige accessoires die kenners weten te identificeren als stijlvol en waardevol. Kies bijvoorbeeld voor de tudor horloges bij chrono24. Deze horloges zijn tijdloos en staan goed bij elke outfit. Een tas en portemonnee van kwaliteit maken ook altijd een goede indruk.

Strijk je kleding

Het is een kleine moeite om je kleding voor het dragen even te strijken of naar de stomerij te brengen en het maakt een wereld van verschil. Gekreukte kleding oogt onverzorgd en spreekt boekdelen. Je denkt misschien dat het niemand opvalt, maar gekreukte kleding is direct onderdeel van de eerste indruk. Zorg er dus voor dat die eerste indruk positief is.

Effen kleuren

Je outfit is een manier om indruk te maken en je karakter uit te dragen. Maar als je er stijlvol en chic uit wilt zien, is het raadzaam om die felle kleuren en statement pieces achterwege te laten. Eenvoudige, kwalitatief hoogwaardige kleding scoort gewoon beter en ziet er sjieker uit. En door je helemaal in het zwart, grijs of donkerblauw te kleden, oog je direct stijlvol. Iemand die dit aandurft, moet wel een goed gevoel voor stijl hebben, toch?

Poets je schoenen

Alhoewel sneakers heerlijk lopen en comfortabel zijn, ogen ze niet direct stijlvol. Laat de sneakers voorlopig dus maar in de kast liggen en kies liever voor een stijlvol paar veterschoenen, instappers of boots. Het is vaak even een investering, maar door goed voor de schoenen te zorgen, doe je er ontzettend lang mee. Vergeet niet om de schoenen regelmatig te poetsen om goed voor de dag te komen. Kleine moeite met groot effect!

Zorg goed voor jezelf

Kleren maken de man, dat is zeker. Maar onderschat ook het belang niet van goede persoonlijke hygiëne. Neem ’s ochtends en ’s avonds de tijd om je huid goed te verzorgen zodat je fris en verzorgd voor de dag komt. Vind een goede hydraterende crème en maak deze onderdeel van je dagelijkse routine. Vergeet ook zeker niet om je haar regelmatig te laten knippen en je gezichtsbeharing goed te verzorgen. Een baard is helemaal hot, maar dan alleen als deze piekfijn verzorgd is. En een lekker geurtje kan ook zeker geen kwaad.

Dit artikel is door een samenwerking tot stand gekomen.

Style
  • Unsplash