De smaak van: Andy van der Meijde

Oud-voetballer Andy van der Meijde (42) is tegenwoordig YouTube-ster. Zijn tweede biografie: Andy! Van profvoetballer tot mediaman, ligt nu in de winkel. Wij legden hem een paar leuke vragen voor.

Andy van der Meijde

Laatste boek dat je hebt gelezen?

"Zo’n Scandinavische thriller, elke maand lees ik er wel één. ’s Avonds om 21.00 ben ik wel klaar met mijn telefoon, dan ga ik met een boek naar bed. Geloof je dat niet? Is echt zo!"

Droomauto?

"In Engeland reed ik in een Ferrari en een Lamborghini, puur om te patsen. Niet spelen, maar toch met de dikste bak naar de training komen, snap je? Zielig eigenlijk. Stiekem ben ik gewoon van de BMW. Ik heb nu een M8, maar zo’n X5 Alpina is écht een beest."

Duurste avondje uit ooit?

"Als voetballer in Engeland had ik geen goede tijd, dus ik dronk totdat ik alle ellende was vergeten. Duur grapje. Maar ik stond nooit met zo’n vuurwerkstaaf uit een fles champagne te zwaaien, al kreeg iedereen wel te drinken van me."

Wie wil je nog in je auto hebben voor je YouTube-kanaal?

"Ronaldo. Cristiano uiteraard, niet die Braziliaanse. Die is te groot voor mijn auto, letterlijk."

Favoriete voetballer aller tijden?

"Maradona, daar komt echt niemand bij in de buurt."

Droomvrouw?

"Jill Hardener, een Duitse pornoster. Goeie naam wel, Hard-ener. Of mijn vrouw dat weet? Denk het niet, maar dan weet ze het nu."

Ernst Kuipers of Hugo de Jonge?

"Niemand kan het goed doen, toch? Ik heb wel respect voor De Jonge, al die shit die je over je heen krijgt. Ik had het niet beter gedaan."

Impulsiefste actie?

"Toen ik in Italië bij Internazionale speelde, werd ik spontaan verliefd op een Rolex van 51.000 euro die ik bij een juwelier in Como zag liggen. Meteen een cheque op de balie gelegd. Vier jaar had ik ’m, toen werd-ie gejat. Het is niet meer leuk om zo’n ding te dragen. Ze hakken er tegenwoordig je hand voor af."

Dit artikel was eerder te lezen in Playboy 2.

Misschien ook voor jou:
Billen, stamppot en Bacardi Lemon: de favorieten van Mart Hoogkamer
Interviews
  • Playboy (Micha Jacobs)
  • BrunoPress