Zo kun jij succesvol beleggen

Wil jij graag beginnen met beleggen, dan is het logisch dat je dit doet omdat je rendement wilt behalen.

Beleggen

Rendement is immers niets meer dan het meer waard laten worden van je invesering. Investeren kan op een aantal manieren. Eén van deze manieren is Online investeren via Brokerfolio ook investeren in vastgoed is overigens een goede manier om je vermogen gestaag te doen laten groeien. Kortom, mogelijkheden genoeg. Maar hoe zorg je er nu voor dat je succesvol kunt beleggen? Het lijkt namelijk allemaal zo eenvoudig, maar hoe zit het in de praktijk? Om je hierbij te kunnen helpen, hebben we een aantal praktische tips, die je hierbij kunnen ondersteunen.

Bepaal je doel

Voordat u begint met beleggen, is het belangrijk om te beslissen wat je wilt bereiken met je investeringen. Wil je je geld over een lange periode laten groeien of ben je op zoek naar winst op kortere termijn? Wil je beleggen voor je pensioen of voor iets anders? Het beantwoorden van deze vragen zal je helpen bepalen welk type beleggingen voor jou geschikt zijn.

Investeer in kennis

Beleggen kan ingewikkeld zijn en het is belangrijk om de basis te begrijpen voordat je begint. Leer over verschillende soorten beleggingen, zoals aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF's. Onderzoek beleggingsstrategieën en -technieken. Overweeg een cursus te volgen of een boek over beleggen te lezen om je op weg te helpen. Daarbij is het ook verstandig te kiezen voor de Beste beleggingsapp. Hier kun je namelijk vaak ontzettend veel informatie vandaan halen om ervoor te zorgen dat je goed geïnformeerd wel of niet in een bepaald aandeel kunt stappen.

Maak een plan

Als je eenmaal je onderzoek hebt gedaan en hebt besloten wat voor soort investeringen voor jou geschikt zijn, maak dan een plan. Bepaal hoeveel geld je wilt investeren en waar je dat wilt doen. Houd rekening met je doelen, risicotolerantie en planning. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om iedere maand een bepaald bedrag in te leggen of om ineens een bedrag te investeren. Maak daarom dus ook een plan en houd je hieraan.

Dollar Cost Averaging

Dollar cost averaging is een beleggingsstrategie waarbij je regelmatig kleine hoeveelheden van een bepaald beleggingsproduct koopt, in plaats van één keer een groot bedrag te investeren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door wekelijks of maandelijks een vast bedrag te investeren in een losse aandelen, een ETF, beleggingsfonds of cryptocurrency. Het grote voordeel aan deze manier van beleggen, is dat je altijd de beste prijs betaald. Omdat het heel goed kan zijn dat je de ene maand bijvoorbeeld 5 aandelen voor hetzelfde geld kunt kopen en de andere maand 4, zorg je er altijd voor dat je gemiddeld genomen de beste prijs betaald. Zo profiteer je van een flinke daling en profiteer je dan indirect weer van een stijging. Uiteraard wordt deze strategie sterker naarmate de tijd vordert. Zo kun je na twee keer periodiek beleggen natuurlijk nog niet direct zeggen of het wel of niet succesvol is. Geeft het dus de tijd, want tijd is in de wereld van beleggen je grootste vriend.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Brokerfolio

Knowhow
  • Unsplash