Ginny Ranu Ramkisoen

'Spice it up'

Toen ik een jaar of 19 was lag ik eens met een date in mijn hoogslaper te tongen, toen hij in mijn oor fluisterde of hij mijn voeten mocht likken. Nog bleu, want krap twee jaar seksueel actief, rolde ik geschokt van hem af om direct naar dromenland te vertrekken.

Ik vind voeten misschien wel het lelijkste onderdeel van het menselijk lichaam. Met andermans voeten geconfronteerd worden is voor mij iets wat ik sterk vermijd, laat staan dat ik ze als onderdeel van seksueel genot beschouw. Dat iemand vrijwillig op die van mij wilde sabbelen, zorgde dus ook voor acute kortsluiting.

Inmiddels heb ik geleerd dat niet enkel hand-en-spanwerk of penetratie onderdeel hoeft te zijn van een goeie wip. Er bestaat een breed scala aan seksuele voorkeuren die kunnen bijdragen aan een hoogtepunt. De een misschien wat minder conventioneel dan de ander.

Hoewel er heel veel verschillende handelingen, situaties, partners of objecten kunnen zijn waar mensen van opgewonden raken, en bijna iedereen wel een voorkeur heeft, worden diezelfde voorkeuren nog vaak als abnormaal beschouwd. Kort gezegd: als jij graag vanaf een stoel toekijkt naar hoe je vrouw door twee vreemde kerels wordt getowerbridged, is dat zogenaamd raar. Maar waarom die van oudsher kerkelijke taboes anno nu nog steeds bestaan, begrijp ik eigenlijk niet. Zeg nou zelf: het seksleven behoeft toch een beetje uitdaging? Jaar in jaar uit dezelfde standjes doen op een doorgezakt matras is net zo prikkelend als veertig jaar lang met dezelfde lunch naar dezelfde werkgever fietsen.

Als er een ding is wat ik gaande de jaren heb geleerd is dat ‘normale’ seks voor een enkeling voldoende is, maar voor de meesten gewoon dodelijk saai. Daarom pleit ik voor meer openheid op het gebied van wat we geil vinden. Spice it up. Bovendien: verandering van spijs doet eten. Ik hoor weleens om me heen dat stellen die al jaren bij elkaar zijn het soms lastig vinden om hun seksuele voorkeuren naar elkaar uit te spreken. Bang voor de reactie van de partner, bang om voor freak te worden aangezien. Maar wie wat sjeu aan de relationele vrijpartij wil toevoegen, moet alle kaarten op tafel gooien. Nou weet ik niet hoe het landt als je in gesprek één met je partner deelt dat je hitsig wordt als je je lul in een uitlaat propt; sommige fantasieën moet je misschien in etappes introduceren. Als je je seksleven wat wil oppeppen en het bespreken van kinks of fetisjen nieuw zijn in de relatie, begin dan gewoon eens klein. Een trio, een leren tuigje, wat lichte bondage misschien? En vraag ook vooral naar de verlangens van je partner. Wie weet blijken jullie ook op het gebied van wat minder cliché gefrunnik een hele goeie match.

Ikzelf sla wel aan op BDSM-light, meegaan in andermans fantasie vind ik het overwegen waard. Wie weet wat ik ontdek. Al heb ik het verzoek van mijn Franse lover om hem oraal te pleasen nadat we net een bak pittige Sechuan-kip soldaat hadden gemaakt, toch even naast mij neergelegd.

Women
  • iStock