Deze 5 artiesten vingen het afgelopen jaar het meeste geld

Kassa!

artiesten

Aardig lijstje weer van Forbes Magazine: welke artiesten vingen het afgelopen jaar het meest? Verrassend wel!

5. Bad Bunny - 82 miljoen euro

The World’s Hottest Tour noemde de rapper uit Puerto Rico zijn zilvervloot, maar wat wil je als je nauwelijks de tropen uit komt? Dat doet hij soms wel hoor, anders worden Adidas, Cheetos en Corona boos waar hij reclame voor maakt en schatrijk van wordt.

4. Taylor Swift - 86 miljoen euro

Er kan maar één iemand de kaartverkoop voor een wereldtournee aankondigen en tegelijkertijd heel Ticketmaster lamleggen, en dat is Taylor Swift. En ze heeft zo’n tour niet eens nodig: het fortuin werd vorig jaar voornamelijk verdiend door hitalbum Midnights op alle streamingdiensten te gooien.

3. The Rolling Stones - 91 miljoen euro

Natuurlijk komt Mick Jagger zijn bed niet uit voor een fooi, maar dat ze met z’n allen naar verluidt zo’n 8,5 miljoen euro per avond (!) verdienden tijdens hun Europese tour afgelopen jaar, daar gingen ook onze oren van klapperen.

2. Sting - 196 miljoen euro

Ook zo iemand die al zijn muziek, zowel solo als met The Police, aan de hoogste bieder verkocht, en wel aan platenlabel Universal.

1. Genesis - 215 miljoen euro

Van een wereldtournee worden de meeste artiesten niet armer, maar Phil Collins en zijn vrienden harkten vooral een godsvermogen binnen door hun eigen muziekrechten aan Concord Music Group te verkopen. Complimenten voor de onderhandelingen, Phil: wij hadden het er niet voor gegeven.

Goodlife
  • NL Beeld