De aanhouder wint: man doet 321 dagen alsof-ie dood is en wordt gecast voor CSI

Ooit gedacht dat hard werken nodig is om hogerop te komen? Een Amerikaanse man bewijst dat je ook door gewoon een beetje te liggen, een rol in een beroemde serie kunt scoren.

dood

Voor de mensen die graag willen geloven dat ze slapend rijk kunnen worden is er goed nieuws: Josh Nalley uit het Amerikaanse Kentucky deed 321 dagen alsof hij dood was en heeft met deze actie een rol in de beroemde serie CSI: Las Vegas weten te bemachtigen. Hij kreeg het idee toen hij een filmpje zag van een vrouw die over hot sauce praatte en toen verschillende aanbiedingen kreeg van verkopers. Nalley dacht: dat kan ik ook, en ging in de tuin voor dood liggen. Camera aan en... actie! Meer dan driehonderd dagen later kwam eindelijk het langverwachte telefoontje: hij mocht in de televisieshow CSI aan de slag als lijk; een rol die hem op het lijf geschreven is.

@living_dead_josh

Tune in to the Season 2 premiere September 29th @csicbs #csivegas #cbs #dreamcometrue #goals #fyp #foryoupage

♬ Who Are You - The Who

De edele kunst van het... dood zijn?

Wie denkt dat 'dood zijn' zo makkelijk is als het klinkt, heeft het goed mis. Nalley vertelt de Courier Journal dat op de grond liggen zonder te bewegen een ware kunst is: "Nadat ik meer dan driehonderd van dit soort filmpjes heb gemaakt ben ik aanzienlijk beter geworden. Je kon me eerst zien ademen en het nep bloed zag er niet uit. Ik gebruik nu geen nep bloed meer en kan nu veel beter mijn adem inhouden."

Een gouden tip

Natuurlijk geeft de Amerikaan ook nog een tip mee voor de mensen die net als hij de ambitie hebben om levenloos te spelen in een televisieshow: het gaat allemaal om de omgeving. Een overtuigend lijk-shot hangt vooral samen met wat er om je heen gebeurt terwijl je op de grond ligt: "Ik kwam erachter dat het helpt om beweging in beeld te hebben zodat het niet op een foto lijkt." Bedankt voor de tip, Josh, mochten we ooit een carrière switch overwegen dan weten we je te vinden.

Overigens is Nalley zelf niet van plan om full-time lijk te worden. Hij blijft gewoon als restaurantmanager werken met on the side wat bijklussen als kadaver. En hij blijft natuurlijk filmpjes posten waarin hij voor dood op de grond ligt. Alles voor de fans.

Humor
  • LADBible
  • YouTube still