Haarverzorging voor mannen: vermijd deze 5 veelgemaakte fouten

Altijd een bad hair day? Dan is er een kans dat je een van deze fouten maakt

haar

Heb je dof en futloos haar? Of zijn je lokken juist snel vet waardoor je kapsel halverwege de dag al niet meer zit zoals je zou willen? Het is dan tijd om je haarverzorging naar een next level te tillen. Wij geven je tips en tricks over de veelvoorkomende fouten die mannen maken in hun hair care routine.

Fout 1: Te veel (en vaak) shampoo gebruiken

Een veelgemaakte fout is het overdreven gebruik van shampoo. Te veel shampoo kan namelijk je haar van zijn natuurlijke oliën ontdoen, waardoor het droog en broos wordt. Gebruik daarom een kleine hoeveelheid shampoo (ter grootte van een muntje) en masseer dit voorzichtig in je haar en over je hoofdhuid. Spoel grondig uit met water om alle resten te verwijderen.

Probeer je haar niet te vaak te wassen, zodat je de natuurlijke oliën de kans geeft om hun werk te doen. Er zijn zelfs mensen die helemaal nooit shampoo gebruiken.

Tip: Kies voor een sulfaatvrije shampoo om je haar mild te reinigen zonder essentiële oliën te verwijderen.

Fout 2: Geen of onvoldoende conditioner gebruiken 

Voor mannen lijkt het gebruik van conditioner misschien onnodig. Maar, niks is minder waar: conditioner helpt niet alleen om je haar te ontwarren, maar ook om het zacht en glanzend te houden. Of je nu kort, lang, dik of dun haar hebt. Breng daarom conditioner aan na het wassen van je haar en laat het een paar minuten intrekken voordat je het uitspoelt.

Tip: Gebruik wekelijks een diep hydraterende conditioner om je haar extra verzorging te geven.

Fout 3: Verkeerde borstelkeuze 

Niet alle borstels zijn hetzelfde. Het kiezen van de juiste borstel is erg belangrijk voor een goede haarverzorging. Grove borstels kunnen je haar namelijk beschadigen, vooral als hij nat is. Kies daarom voor een zachte, fijne borstel.

Tip: Gebruik alleen de zachte borstel om je haar te stijlen als het droog is. Om het uit te kammen na het douchen, is het slimmer om een kam met wijde tanden te gebruiken.

Fout 4: Overmatig gebruik van föhns

Föhns zijn handige hulpmiddelen om je haar binnen no-time te drogen, maar overmatig gebruik hiervan kan leiden tot schade. Hoge temperaturen kunnen je haar namelijk uitdrogen en verzwakken, wat kan leiden tot gespleten haarpunten en breuk. Probeer het gebruik van een föhn daarom te vermijden. Laat je haar bijvoorbeeld eerder drogen aan de lucht.

Tip: Gebruik hittebeschermende producten voordat je een föhn gebruikt en zet de temperatuur zo laag mogelijk.

Fout 5: Verwaarlozing van de hoofdhuid

Een gezond kapsel begint bij een gezonde hoofdhuid. Wanneer je je hoofdhuid niet goed verzorgt, kan je last krijgen van bijvoorbeeld roos en jeuk. Besteed daarom genoeg aandacht aan je hoofdhuid door regelmatig te scrubben en te hydrateren.

Tip: Gebruik een milde scrub om dode huidcellen te verwijderen en kies voor een hoofdhuidbehandeling met essentiële oliën om de gezondheid van je hoofdhuid te verbeteren. Heb je toch last van roos? Gebruik dan een goede anti-roos shampoo.

Tijd en aandacht besteden aan je haarverzorging 

Wanneer je bovengenoemde fouten maakt, is de kans groot dat je haar snel vet, dof of futloos wordt. En dat wil je natuurlijk niet! Vermijd daarom de fouten en volg de tips voor een betere haarverzorging. Met de juiste zorg en aandacht zal je haar er elke dag gezond én glanzend uitzien!

Style
  • Madicine Media
  • Victor Furtuna