Wat heeft Jordan Belfort van de Wolf of Wallstreet allemaal écht uitgespookt?

Overeenkomsten

Wat is er dan echt gebeurt aan het verhaal? Komt-ie: een hotelrekening van 700 duizend dollar, hij vloog zelf in zijn eigen helikopter, die hij met een oog dicht probeerde te landden in zijn eigen tuin (hij was zo high van de drugs dat zijn dieptezicht compleet weg was), hij liet een jacht zinken en liet drugs door zijn secretaris overvliegen

In de film slikt Jonah Hill's personage een goudvis door van een andere werknemer omdat hij niet hard genoeg werkte volgens Jordan Belfort. Ook dit is echt gebeurt. Rest in peace goudvisje. Daarnaast smokkelde hij drugs mee in zijn achterste om zoveel mogelijk te kunnen genieten op businesstrips.

De verschillen

Er zijn natuurlijk genoeg verschillen in de film. Een film dikt een verhaal vaak wat meer aan; allemaal voor ons kijkplezier. Wat wel in de film zat, maar niet echt is gebeurd: er was nooit een chimpansee op het kantoor. In de film zie je Jordan Belfort met een chimpansee op zijn armen tussen alle werknemers lopen. Daarnaast noemden de werknemers hem nooit de 'Wolf of Wallstreet', wat in de film wel heel erg naar voren komt. Belfort heeft in het echte leven nooit geld vastgetaped op de borsten van een vrouw om het naar de Zwitserse bank te krijgen en heeft geen kleine mensen als dartpijl gebruikt. In de film is een scène te zien dat er tussen 8 uur 's ochtends en 7 uur in de avond een fuckfree-zone was... never happened. Dat past dan wel weer heel goed in het verhaal.

De film

Leonardo vertolkte de rol van Jordan Belfort. Als je het aan ons vraagt, doet hij dit geweldig. Weten jullie die scene nog dat hij van de trap strompelt om in zijn auto te gaan zitten? Ja, die ja. Mocht je 'm vergeten zijn (shame on you!), hier een opfriscursus.

Margot Robbie

We laten je deze website natuurlijk niet verlaten zonder het zien van een prachtige vrouw. Een van de meest prachtige vrouwen ooit speelt in deze film: Margot Robbie. We gaan jullie verblijden met een mooie scene. Veel kijkplezier! Je voelt de pijn van Jordan Belfort zo door je schermpje heen.

Knowhow
  • YouTube, Dexerto.com
  • NL Beeld / Capital Pictures