Evelin Dorssers is Fast, Furious & Sexy

'Na een race vol adrenaline ben ik een mak schaapje'

Evelin

Met haar skills, focus en looks zit autocoureur Evelin Dorssers in een eigen raceklasse: F-velin! Voor de nieuwste Playboy maakt de Utrechtse een uitdagende pitstop voor wat uitdagende foto's én vragen.

Het begon... met een ongeluk

Op 18-jarige leeftijd – en dus nog maar net achter het stuur – belandde Evelin Dorssers direct in de berm van een klaverblad op de snelweg. Daarna vliegt haar kleine, bescheiden Rovertje maar liefst nog vier keer uit de bocht of over de kop. Ze komt er goed vanaf: "Ik had gelukkig alleen een hersenschudding". Maar dat was wel het moment voor de jonge Evelin om haar toekomst eens goed te overdenken: "Ik ben op aanraden van mijn vader extra rijtrainingen gaan volgen. Mijn paard ruilde ik in voor de auto. En geloof me, als ik destijds wist wat ik nu weet, was ik dus nooit gecrasht."

Racespeelgoed

De machtige bolide die ze op het moment dat we haar spreken mag rijden is een BMW M2 van 450 pk in volledige track-configuratie: ‘Dit is dus serieus racespeelgoed. Hij gaat als een malle en ik ben helemaal verliefd op hem, want het is toch een soort vriendje. Zijn foto staat op mijn telefoon, zodat ik altijd even kan kijken. Ook is het mijn coach. Hij neemt me op het circuit mee aan de hand. Hij beloont me als ik snelle, vloeiende lijnen rij. Als ik te ruw doe, straft hij me af met slechte bochten en onbalans. Z’n karakter is pittig, hij laat het merken als ik het fout doe. De auto geeft mij het gevoel dat ik leef.’

De risico's maken het aantrekkelijk

Hoewel het dus allemaal begon bij die crash op dat klaverblad, maakt het gevaar de sport interessant: "Racen is net een drug. Stiekem maken de risico’s het ook zo aantrekkelijk. Het is die kick van de adrenaline. Ik heb het ook nodig. Het is een uitlaatklep. Na een dag racen ben ik zo mak als een lammetje."

Meer lezen over Evelin Dorssers? Koop dan de nieuwste Playboy. Die vindt je in een winkel bij jou in de buurt óf online via Tijdschrift.land.

Women
  • Jan-Henk Zandberg
  • Andy Tan