'Nederlanders zijn koopjesjagers'

Nederlanders zijn echte koopjesjagers. Een flinke korting maakt de helft van de Nederlanders bijna volmaakt gelukkig. Da...

Nederlanders zijn echte koopjesjagers. Een flinke korting maakt de helft van de Nederlanders bijna volmaakt gelukkig. Dat blijkt uit onderzoek onder 1006 volwassen Nederlanders.

Ruim 40 procent van de ondervraagden beoordeelt het geluksgevoel na de aankoop van een kledingstuk met flinke korting met een cijfer 9 of meer. Van de vrouwen geeft ruim 50 procent dit zelfs een 9+.

Schoenen zijn favoriet tijdens de uitverkoop. Maar liefst 60 procent zegt dure schoenen pas te kopen als ze korting krijgen. De aanschaf van een nieuw pak wordt minder vaak uitgesteld. Een op de tien Nederlanders wacht met de aankoop tot de uitverkoop.

Een kwart van de Nederlanders koopt artikelen bij een korting van 20 tot 30 procent. Ruim 30 procent wordt echter pas verleid bij een korting van 40 tot 50 procent.

Opmerkelijk is dat mannen gevoeliger lijken voor lagere kortingpercentages. Zo gaat 38 procent van hen al over tot aanschaf bij een korting tot 30 procent. Slechts iets meer dan een kwart van de vrouwen wachten liever tot een kledingstuk nog meer is afgeprijsd.

Bijna 30 procent van de Nederlanders noemt zichzelf een 'combishopper'. Ze kopen zowel tijdens de uitverkoop als daar buiten. Van de vrouwen rekent 36 procent zichzelf tot deze groep. De meeste Nederlandse mannen hebben overigens, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, geen hekel aan shoppen.