KiraVan is de bruutste off-road wagen ooit!

Misschien niet zo geschikt om voor de deur van de Albert Heijn te parkeren, maar verder kan de KiraVan alles aan. Off-ro...

Misschien niet zo geschikt om voor de deur van de Albert Heijn te parkeren, maar verder kan de KiraVan alles aan. Off-road avonturen, trips door de wildernis of een halve wereldreis over de snelweg. De KiraVan is één van de bruutste en meest complete wagens die we ooit hebben gezien.

Misschien niet per sé een babemagneet, maar onder andere mannen ben je hiermee absoluut de alfa-man in de kring. De KiraVan een 'auto' of 'camper' noemen, zou het ding behoorlijk onderwaarderen. De bestuurderscabine heeft zelfs meer weg van een cockpit, met de elf schermen die je er vindt. Achterop vind je een uitvouwbare trailer, die zich in tegenstelling tot andere trailers, prima weet te redden op off-road terrein. Het Hydrodrive 6x6 System kan ook de achterste as, onder de trailer, van kracht voorzien. Zo ploeg je met het hele gevaarte moeiteloos door zand, sneeuw of modder. Onder de motorkap zit een Mercedes 6-cilinder Turbo Diesel motor. Het vermogen komt neer op 260 pk.

Van alle gemakken voorzien

De trailer zelf is gemaakt van composiet, met elementen van glasvezel en carbonvezel. Een stuk relaxter kamperen dan in een tent, uiteraard. Hij is dankzij metalen onderdelen ook nog bestand tegen onweer. Wil je in de woestijn even je Facebook checken, dan kan dat met één van de twee ingebouwde boordcomputers. Printen of scannen is ook geen probleem, ook daar hebben de ontwikkelaars aan gedacht. De KiraVan kan zelfs als mediawagen worden gebruikt, omdat 'ie over software beschikt om videobeelden te editen. Je vervelen hoeft in de KirVan nooit, want er is een satelliet HDTV-aansluiting.

Heb je honger, dan kom je in de KiraVan ook niets tekort. Een koelkast, vriezer, oven, magnetron en wat gaspitten zitten er standaard in. Meer zin om in het zonnetje te eten? Dan haal je de inductie gaspitten uit je keuken en zet je ze buiten neer. Er is binnen natuurlijk ook gewoon een eettafel, en er zijn twee slaapkamers aanwezig. Uiteraard heb je ook een badkamer en toilet aan boord. Tot slot een aardig detail: de KiraVan heet de KiraVan omdat de dochter van de makers Kira heet. Weten we dat ook weer. De prijs is nog niet bekend, maar dat 'ie in de miljoenen loopt, weten we nu al.