Om de 7 seconden aan sex denken

Mannen denken om de zeven seconde aan sex, feit of fabel? Elke zeven seconde aan sex denken, dat komt neer op zo'n 8000...

Mannen denken om de zeven seconde aan sex, feit of fabel? Elke zeven seconde aan sex denken, dat komt neer op zo'n 8000 keer per dag. Ervan uitgaande dat we gemiddeld ongeveer 16 uur per dag wakker zijn. Dat is toch niet te doen? Inderdaad, onmenselijk. Het is dan ook helemaal niet waar.

35x in plaats van 8000

Uit onderzoek blijkt dat mannen dus helemaal niet zo vaak aan sex denken als beweerd wordt. Wel denken mannen vaker aan sex dan vrouwen. Mannen denken gemiddeld zo'n 19 keer aan sex, dat is om de 50 minuten. Dat is wel even wat anders dan om de 7 seconden waarmee wij steeds als oversext werden gezien. Vrouwen denken gemiddeld 10 keer aan sex, dat is om de 96 minuten.

Hypo-me-wattus?

Wij denken dus wel duidelijk vaker aan sex dan vrouwen, hoe kan dat toch? Simpel. Onze hypothalamus, een onderdeeltje in onze hersenen die onze sexdrift regelt, is een stuk groter dan die van vrouwen. Het onderdeeltje is twee keer groter en heeft dus ook twee keer meer cellen. Dat verklaart een hoop. Verder zijn mannen vaak ook sneller afgeleid dan vrouwen. Het gaat ook wel snel, als er weer een mooie dame langsloopt op kantoor of in de supermarkt.

Onderzoek

Terri Fisher deed onderzoek naar het aantal keren dat mannen en vrouwen aan sex denken per dag. Voor haar onderzoek hielden 283 studenten, tussen de 18 en 25 jaar, bij hoe vaak zij per dag aan sex dachten. Daaruit kon ze de conclusie dus trekken. Er zaten ook uitschieters tussen, één man dacht 388 keer aan sex en één vrouw 140 keer. Verder denken mannen eigenlijk meer aan eten en slapen dan aan sex. 18 keer per dag denkt een man gemiddeld aan eten en 11 keer aan slapen. Lees hier het onderzoek.