Spetterende tennisbaan in Dubai

[dropcap size=small]H[/dropcap]et enige wat de Poolse architect, die deze geniale tennisbaan ontworpen heeft, nog weerho...

[dropcap size=small]H[/dropcap]et enige wat de Poolse architect, die deze geniale tennisbaan ontworpen heeft, nog weerhoudt van het realiseren van dit megaproject, zijn investeerders. In Dubai is men in ieder geval helemaal verkocht en zij zien deze onderwater tennistempel graag komen. Wie wil hier nou geen potje tennis kijken?

/ Omgeven door water

Dubai is altijd op zoek naar vernieuwing en na het bouwen van het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Tower, is het nu tijd om nog een stap verder te gaan. Een ambitieus plan om een tennisbaan te bouwen onder een aquarium lijkt gekkenwerk, maar de Poolse architect Krzysztof Kotala is toch echt van plan zijn idee te realiseren. Als hij investeerders heeft gevonden is de witte rook een feit en verrijst er een heuse tennistempel in Dubai.

/ Super dik (glas)

Stel je voor dat je een leuke tennispot aan het kijken bent en er boven je vissen en haaien zwemmen. Om dit te realiseren is er onwijs dik glas nodig die de druk kunnen weerstaan. Daarbuiten wordt het klimaat binnenin de tempel zo geregeld dat de vissen er geen last van hebben. 'Omdat de lucht nergens heen kan, dient de ruimte goed geventileerd te zijn', aldus Kotala. De architect heeft meerdere ontwerpen ingediend, welke het gaat worden is nog niet bekend. De foto's liegen niet, het gaat er fantastisch uitzien. Nu nog hopen op investeerders.