Mannen gaan vreemd met collega’s

Wat we stiekem al wisten, is nu met harde cijfers onderbouwd: mannen gaan het vaakst vreemd met collega’s. Onderzoeksbur...

Wat we stiekem al wisten, is nu met harde cijfers onderbouwd: mannen gaan het vaakst vreemd met collega’s. Onderzoeksbureau YouGov heeft een vragenlijst onder de neus van 1660 Britse deelnemers gedrukt en daaruit bleek dat bijna de helft van de vreemdgaande mannen een affaire heeft gehad met een collega. Daarentegen doen vrouwen het vaker met ‘een vriend’.

/ Gevlei en gevrij

Eén op de vijf Britten heeft wel eens een affaire gehad, terwijl een derde er over heeft gedacht. Het merendeel van de vrouwen voelt zich gevleid door de aandacht (44%) of zegt emotioneel achtergesteld zijn in haar relatie (43%). Bij mannen werkt de vleierij ook (35%) en ongeveer een derde (32%) van de vreemdgangers geeft aan niet tevreden te zijn met het sexleven met zijn partner. Dit tegenover slechts 15% van de vrouwen.

[video_ad]

/ Zoenen of sex?

Hoewel één op de vijf Britten niet vies is van een avontuurtje buiten de deur, verschilt het erg wat ze daaronder verstaan. 22% vindt zoenen al vreemdgaan, terwijl 17% pas een affaire heeft wanneer ze met een ander in bed liggen. De definitie zal ergens in het midden liggen.

/ Heel veel walletjes

Vreemdgaan doen we evenveel, 20% van de mannen tegenover 19% van de vrouwen. Wel gaan mannen vaker vreemd. En 5% van de ondervraagden zijn wel erg druk tussen de lakens: zij hebben vijf of meer affaires gehad. You naughty ones.