Iphone-batterij drie uur langer mee met IOS 9

Goed nieuws voor alle Iphone-gebruikers. Met de nieuwste software-update van Apple, IOS 9, gaat je batterij maar liefst...

Goed nieuws voor alle Iphone-gebruikers. Met de nieuwste software-update van Apple, IOS 9, gaat je batterij maar liefst drie uur langer mee. Geen gedoe meer, je Iphone gaat een stuk langer mee. Heb jij niet de allernieuwste Iphone of Ipad? Geen probleem, IOS 9 is op alle toestellen te installeren.

/ Flink aantal verbeteringen

Wie denkt dat IOS 9 'zomaar weer een update is', heeft het mis. De software-update laat je genieten van onder andere: een verbeterd toetsenbord, een verbeterde Siri-functie (je Iphone bedienen met spraak), een betere versie van Google Maps en het nieuwe Apple-pay systeem en IOS 9 is 'compatible' op alle toestellen van Apple.

/ Geoptimaliseerd toetsenbord

Apple lanceert naar eigen zeggen 'het beste toetsenbord allertijden'. Zo komt er op Ipad's bij het typen van een bepaald woord een aantal suggesties naar voren, waar je vervolgens uit kunt kiezen. Ook komt er de mogelijkheid om woorden of letters vet of schuin te drukken, of te onderstrepen. Ook kun je met het nieuwe QWERTY-toetsenbord gemakkelijker naar een andere letter door te 'swipen' waarbij je vingers de letters van het woord volgen zonder het scherm los te laten.

/ Uitgebreidere Siri-functie

Een gave andere feature is de nieuwe verbeterde Siri-functie! Siri luistert nu nog beter naar wat je hem vraagt. Om een voorbeeld te geven: Als je met iemand praat via Imessage en Siri vraagt 'om je hier later op de dag aan te herinneren', dan zoekt de functie naar hetgeen waar het over gaat en slaat hij dit op in je Iphone. Dat is nog niet alles. Siri kan ook bepaalde foto's ophalen als je vraagt om de tijd en locatie van de foto. Is dat niet gaaf?

/ Upgrade Google Maps

Google Maps, altijd handig als je onderweg bent. Maar vaak is deze app niet goed genoeg om je van A naar B te helpen. Daar komt verandering in. Google Maps krijgt in IOS9 een functie die gebaseerd is op het openbaar vervoer. Metro's, treinen, bussen, je kunt het zo gek niet verzinnen of Google Maps helpt je om je ideale route te plannen. Buiten deze upgrade gaat Google Maps er ook een stuk op vooruit wat betreft de lay-out.

Kortom, genoeg om naar uit te kijken en mocht je een Iphone of Ipad bezitten, dan komen er glorieuze tijden aan. Houd je app-store goed in de gaten.