Mannen en hun periode

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus, schreef John Gray ooit. Tóch verschillen wij niet in alles van onze vrouweli...

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus, schreef John Gray ooit. Tóch verschillen wij niet in alles van onze vrouwelijke variant. Dat mannen gevoelloze robots zijn, die nooit iets van emoties loslaten, is allang niet meer van nu. Uit onderzoek is gebleken dat mannen ook een "periode" hebben. Naast drang naar seks heeft ons ons testosteron namelijk nog een voordeel: vanaf nu mogen wij ook geoorloofd chagrijnig zijn zonder reden.

Wondermiddel

Testosteron bevordert de aanmaak van zaadcellen, zorgt voor een perfecte haargroei, een strakke kaaklijn en een zwoele, lage stem. Jouw vele uren in de sportschool zouden ook nergens zijn zonder dit hormonale goedje; het stimuleert de algehele spierontwikkeling, spieropbouw en vetverbranding.  Testosteron geeft daarnaast daadkracht in stressvolle situaties, maakt je vrolijker, geeft je meer zin in seks én is goed voor je rikketik.

CyclusBen je in de vroege avond vaak moe, prikkelbaar en ervaar je een kleine dip? Dit komt niet door een zeurende baas, maar door een daling in het testosteron. Die is op dit moment van de dag het laagst. Gelukkig voor jullie heeft het geen effect op je libido. De cyclus als smoes gebruiken om geen seks te hoeven hebben gaat dus helaas niet door.

Seizoensgebonden

Testosteron is ook seizoensgebonden. In de winter, rondom november, is de aanwezigheid van testosteron in je lichaam het laagst en in april het hoogst. Net op tijd voor de zomer. Dus de volgende keer dat je testosteron je in de steek laat, vraag jezelf af welk seizoen het is. Misschien neemt het gewoon een winterslaap.