Mannen met tatoeages worden gezien als slechte partners en vaders maar er is ook goed nieuws

Een onderzoek dat gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Personality and Individual Differences suggereert...

Een onderzoek dat gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Personality and Individual Differences suggereert dat mannen met tatoeages makkelijker een vrouw in bed krijgen dan hun concurrentie zonder tatoeages maar dat ze wel gezien worden als slechte partners en vaders.

Vrouwen zouden de mannen met tatoeage als mannelijker beoordelen en denken dat de getatoeëerde heren andere mannen makkelijk weten te intimideren. In totaal deden 2584 mannen en vrouwen mee aan het onderzoek. Alle participanten waren gemiddeld 25 jaar oud en hetero. Ze kregen afbeeldingen te zien van zowel mannen als vrouwen die zowel met als zonder tatoeages afgebeeld werden. Vervolgens moesten ze deze beoordelen op dominantie, agressie, aantrekkingskracht, gezondheid, mannelijkheid en hoe ze het naar verwachting als vader zouden doen.

Lees ook: Wetenschappelijk bewezen: dit zijn de ideale vrouwenbillen

De heren met tatoeage werden gezien als dominant, gezond en mannelijk. Klinkt goed, een klein negatief puntje echter was wel dat dezelfde heren als een potentieel slechte vader beschouwd werden maar bovenal werden gezien als mogelijk slechte partners in het algemeen. In totaal was er in de perceptie van de vrouw een minimaal verschil tussen getatoeëerde en niet getatoeëerde mannen. De perceptie van een man veranderde echter wel drastisch wanneer een andere man met een tatoeage getoond wordt. Daarom geeft de studie aan dat tatoeages vooral belangrijk zijn bij competitie tussen mannen.

Dingen om over na te denken, al denken we dat je een tatoeage beter om andere redenen neemt.