Hipster exit. Playboy herschept de man. Vandaag: haaradvies

Gestaag glijden wij mannen af. In de dagen dat hipsters en metroseksuele dragers van het mannelijk lid floreren, zetten...

Gestaag glijden wij mannen af. In de dagen dat hipsters en metroseksuele dragers van het mannelijk lid floreren, zetten wij klasse terug op de kaart. Kledingadvies van een gentlemen; mano e mano. In deze editie: haar.

Je lange lokken opknopen in een manbun bovenop je kop is het gewoon niet meer, echt niet. De Zuid-Afrikaanse mannen van Stop the knot hebben dat goed begrepen. De maker van de Clip in man-bun iets minder. Dus plan liever vandaag dan morgen een afspraak bij je kapper of barbier. Om alvast wat inspiratie op te doen helpt Playboy je aan strakke kapsel-ideeen voor deze winter.

De Pompadour

David Beckham is een ambassadeur van deze haarstijl.

Een kuif of pompadour met een kleine flashback naar de jaren '60, is een goede stap als je van je lange haar af wilt. Enige nadeel: Het geeft even werk. Wil je de kuif hoog, hoger, hoogst, zul je met een föhn aan de slag moeten. Maar een pompadour is een haarstijl waar vrouwen als een blok voor vallen. Vooral als hij een beetje rommelig lijkt.

Undercut

Voetballer en stijlicoon Graziano Pellè maakt furore op het veld met deze haarstijl

De Undercut is een opgeschoren kapsel, waarbij de bovenkant lang blijft. In plaats van een overloop tussen het lange en het korte deel van je haar, wordt er aan een kant een subtiele scheiding gemaakt.

De Fringe

Acteur Chase Crawford laat zien dat je geen lange lokken nodig hebt.

Krijg nu niet meteen flashbacks naar 2010, toen broekie Bieber menig meisjeshart veroverde in met zijn dos haar. Een fringe kan hip en volwassen zijn. Hij hoeft namelijk helemaal niet zo lang te zijn, zolang het maar nonchalant naar voren valt. Style 'm net als bij de Pompadour rommelig. De Fringe bespaart minuten voor de spiegel. Dat komt goed uit aangezien wij wel iets beters te doen hebben.

De Fade

Zanger van Maroon 5 en gelukkigste man op aarde (hij is immers getrouwd met Behati Prinsloo) Adam Levine rockt deze haarstijl.

Buzzcut lijkt een beetje op de undercut. Het verschil is dat er een geleidelijke overgang is tussen het korte, opgeschoren haar en de langere delen bovenop je hoofd. Erg makkelijk te onderhouden en je hoeft er niet zo vaak voor naar de kapper als bij de Undercut.

Annuleer je bestelde Clip-in knotje en haast je naar de kapper voor een van deze haarstijlen. Volg ons advies nou maar op. Dat voorkomt dat je als een bimbo voor de dag komt.