Video: zo maak je een Playboy-waardige cappuccino

Altijd al de kunst van het maken van de perfecte cappuccino onder de knie willen krijgen? Micheal Philips, s' werelds be...

Altijd al de kunst van het maken van de perfecte cappuccino onder de knie willen krijgen? Micheal Philips, s' werelds beste barista van 2010, legt het je haarfijn uit in deze instructievideo. Zo kun jij tijdens deze kerst alsnog indruk maken als je maaktijd is mislukt. Of als je gasten gewoon van een goede kop koffie houden natuurlijk.

Lees ook: Waarom seks beter is dan koffie

https://www.youtube.com/watch?time_continue=399&v=gvPetTPFsZM

Michael begint met het verwarmen van zijn kopje. Daarna meet hij de gemalen koffie af en stampt deze goed aan. Hij gebruikt een pistonmachine om de perfecte espresso te zetten. Zodra dit kopje zwart goud klaar staat, is het tijd om de melk op te schuimen.

De barista vult een kannetje met koude melk om deze, aan het oppervlak, op te schuimen met het stoompijpje. Als de textuur van de melk goed is, kun je het nog iets verder opwarmen. Nu komt de echte kunst, namelijk het opgieten van de koffie. Veel baristas kunnen figuurtjes in de koffie maken, maar dat is voor de smaak niet heel relevant.

Het beste kopje koffie ooit op deze zonnige zondag! #playboy #playboynl #coffee #latteart #latte #sunday

Een foto die is geplaatst door Playboy NL (@playboy_nl) op