Muziek zonder smartphone met Mighty

Het lijkt al weer een mensenleven geleden dat we een apart apparaat in onze broekzak hadden om muziek mee te luisteren....

Het lijkt al weer een mensenleven geleden dat we een apart apparaat in onze broekzak hadden om muziek mee te luisteren. We kunnen het gerust zeggen, de huidige generatie smartphones zijn een doodsteek voor alle iPods en MP3 spelers. Waarom zou je een extra apparaat nodig hebben om muziek te luisteren?

Toch is het nog niet zo'n gek idee. Muziek luisteren op je telefoon is eigenlijk kiezen tussen twee kwaden: óf je krijgt halverwege de maand dat verschrikkelijke SMSje van je provider dat je door je data heen bent vanwege je Spotify gebruik, óf je krijgt die irritante pop-up op je telefoon dat je geheugen te vol zit met muziek. Dit loste je op met een onbetaalbaar grote databundel of een veel te duur toestel met extra geheugen.

Lees ook: Je eigen kop op een LEGO-pop met Funky 3D Faces

Gelukkig is er nu nog een oplossing: De Mighty Spotify Player. Dit apparaatje doet denken aan de aloude iPod Shuffle (je kent 'm nog wel). Deze nieuwe gadget zorgt ervoor dat jij zonder moeite (of mobiele telefoon) overal Spotify kunt luisteren. Mighty heeft zowel een WiFi als een BlueTooth verbinding en je kunt 2GB (of 48 uur) aan Spotify muziek kwijt. Zolang de Mighty verbinding heeft met een WiFi netwerk kun je onbeperkt je favoriete hitjes streamen en anders schakel je gewoon over naar alles wat je opgeslagen hebt.

Mighty heeft nog wat voordelen ten opzichte van een smartphone. Zo is hij een stuk lichter en kleiner, hoef je nooit meer die gigantische telefoon om je arm te hangen tijdens het sporten. Ook is hij waterproof en heeft hij geen scherm dat je kunt breken. Handig! Ook is hij met een prijskaartje van minder dan 80 dollar (73 euro), erg vriendelijk geprijsd.

Mighty is op dit moment te vinden op Kickstarter en wordt vanaf april geleverd.