Luister jij naar deze podcast? Dan zou je liefdesleven er weleens onder kunnen lijden

Vraag jij je ook af waarom ze nooit meer terugbelt zodra je haar vertelt over je podcastvoorkeuren? Dit is het antwoord.

podcast

Ben jij een van die kerels die de hele dag hun favoriete podcasts lopen na te papegaaien? Dan zou dat weleens de reden kunnen zijn dat je ook met twee blauwe ballen in je schoot zit. Onderzoekers hebben namelijk een verband gevonden tussen het soort podcast dat je luistert en of je in de smaak valt bij het vrouwelijke geslacht. Eén podcast in het bijzonder lijkt je kansen bij de vrouwelijke bevolking behoorlijk te schaden: de Joe Rogan Experience.

Joe Rogan

Het is volgens Manify de populairste podcast ter wereld: de Joe Rogan Experience. De podcast wordt gemaakt door – verrassend – Joe Rogan die uren achtereen lult met verschillende gasten. Rogan is een comedian en noemt zijn eigen show een 'lang gesprek met vrienden en gasten zoals komieken, acteurs, muzikanten, MMA-vechters, auteurs, kunstenaars en nog veel meer'. De podcast heeft 11 miljoen luisteraars per aflevering, maar de heren die een 'oorgasme' krijgen van het geneuzel van Rogan zijn misschien niet de gelukkigsten in de liefde.

Onderzoek

Change Research voerde een onderzoek uit over de verschillende 'red flags' waar vrouwen op letten bij het uitzoeken van een partner. Het gaat hierbij onder andere om politieke voorkeur, datingsvoorkeuren en geloof. Meer dan duizend 18-34-jarigen werden ondervraagd en 55% van alle ondervraagde vrouwen vond de grootste turn-off toch wel het feit of de kerel in kwestie naar Rogan's podcast luistert. Bij het noemen van de podcast droogt dus meer dan de helft van de vrouwen spontaan op. Dat is vast niet wat Joe bedoelde toen hij het had over de Joe Rogan Experience.

Misschien in het vervolg toch naar iets anders luisteren? Scheelt je toch weer drie uur van je leven. Tijd die je vervolgens kunt steken in het versieren van 55% van die vrouwen. Win-win, dus.

Knowhow
  • Manify
  • Adobe Stock