Lola Brood met artistieke naaktshoot in Playboy

Rocklegende Herman Brood zou dit jaar 70 zijn geworden en dat werd herdacht met documentaires, een toneelstuk en een boe...

Rocklegende Herman Brood zou dit jaar 70 zijn geworden en dat werd herdacht met documentaires, een toneelstuk en een boek. Maar zijn mooiste nalatenschap is vanaf morgen in Playboy te bewonderen. Broods dochter Lola verschijnt met een artistieke naaktshoot in ons aprilnummer!

Om te beginnen hierbij alvast de cover.

Bij de première van het toneelstuk van haar vader viel ons oog op Lola.  Niet veel later stonden we op locatie voor een shoot die echt uniek is geworden. Sensueel en artistiek tegelijk. Hoe kan het ook anders met een Brood.

'Zo mag iedereen me wel zien'

"Wat een eer! Dit is wel echt eng, maar ook heel rock-‘n roll. Is je relatie na 9 jaar uit, word je een paar maanden later meteen gevraagd om in de Playboy te staan", aldus de opgetogen Brood.

"Het leek mij vooral tof om voor altijd zulke mooie foto’s van mijzelf te hebben. Zo mag heel Nederland mij wel zien. Over de shoot had ik zo mijn eigen ideeën in mijn hoofd. Veel geintjes in de foto’s, verf en een knipoog naar mijn vader."

Lees ook: Satisfaction: Lizzy Jagger naakt in Playboy

Bio

Lola Pop Brood (1985) schilderde vroeger al veel met haar vader. Ze is nu zelf kunstenares en ontwerpster. Zo schildert ze onder meer in opdracht op doek en op jasjes. In 2011 maakte ze met Art Rooijakkers een programma waarin ze samen op zoek gingen naar verhalen over Herman Brood. In 2013 ontwierp ze een kledinglijn voor The Sting en in 2015 schreef ze mee aan het toneelstuk Chez Brood (een ode aan haar vader).