Zo lunch je als Elvis Presley

Vergeet de oer-Hollandse lunchtrommel met bammetjes en kaas: denk out of the box en beleg eens extreem. Extreem beleg...

Vergeet de oer-Hollandse lunchtrommel met bammetjes en kaas: denk out of the box en beleg eens extreem.

Extreem beleggen heeft niks met aandelen te maken, maar alles met een leuk boek vol onalledaagse lunchrecepten. Een broodje haring met yogonaise en pindakaas met nootjes bijvoorbeeld, je moet het maar verzinnen. Hieronder vind je een variatie op Fool’s Gold Loaf, een broodje dat nog steeds te koop is voor 50 dollar in Denver, Colorado.

Lees ook: De naakte maaltijd

Elvis Presley was er naar verluidt dol op. Ee?n keer pakte hij zelfs zijn prive?jet om met twee vrienden 22 stuks van de 8.000 kilocaloriee?n tellende glutenbom te verorberen en weg te spoelen met Perrier en champagne. Koning.

Recept

• 1 groot witbrood• 1 pond bacon• 1 pot Amerikaanse pindakaas• 1 pot zoete vruchtenjam

Bereidingswijze

Beboter het brood en zet het in een niet te warme oven. Bak de bacon tot het knapperig is en dep het vet weg met keukenpapier. Neem het brood uit de oven, snij het doormidden en hol het uit. Vul de helften met pindakaas en jam en duw de bacon erbij. Zet de twee helften tegen elkaar en plaats ze nogmaals in de oven.

Dit gerecht komt uit het boek Extreem Beleggen van broodjesbouwers Matthijs Schippers, Caspar Wijers en Jasper Henderson.