6 pijnlijke feiten over de 'men talk' die jij hebt met je vrienden

Je ouwehoert heel wat af met je vrienden, maar echt de diepte in ga je nooit in, zo blijkt. TENA Men onderzocht onder...

Je ouwehoert heel wat af met je vrienden, maar echt de diepte in ga je nooit in, zo blijkt.

TENA Men onderzocht onder meer wat mannen allemaal wel en niet met elkaar bespreken en we komen tot de pijnlijke conclusie dat we wel een beetje kunnen jatten van de 'woman talk', hoe erg dat ook moge zijn. We pochen wel over onze vrouw, maar lichamelijke ongemakken als, we noemen maar wat, een kleine penis durven we niet op tafel te leggen (zowel figuurlijk als letterlijk). Zes feiten over de men talk die jij hebt met je vrienden.

Kroegpraat

Mannen praten over het algemeen het liefst over sport (49%), het nieuws (48%) en werk (31%). Over onzekerheden (5%) en seks (10%) blijken mannen niet graag van gedachten te wisselen. Of die laatste twee iets met elkaar te maken hebben, wilden ze helaas niet prijs geven. Daarnaast blijkt het onderwerp vrouwen beduidend minder interessant naarmate de heren ouder worden.

Irritante collega’s

De schoonmoeder, slechte televisie of vertraging in het verkeer, volgens mannen is dit allemaal lang niet zo erg als irritatie over opschepperige (53%) en oneerlijke mensen (55%). Collega’s bijvoorbeeld, daar kunnen mannen zich gruwelijk aan ergeren (25%).

Family man

Het gezin en de familie is hetgeen waar mannen het meest trots op zijn (48%). Bovendien knijpen zij in hun handjes wat betreft hun partner, want volgens 40% is de persoon aan hun zijde iemand om trots op te zijn. Over de positieve levensinstelling van zichzelf zijn veel mannen ook zeer tevreden (31%).

Bescheidenheid siert de man

Mannen blijken niet te patsen met hun voorkomen of portemonnee, want over hun uiterlijk (3%), het saldo op hun bankrekening (6%) of hun auto (7%) pochen zij beduidend minder dan over hun partner (40%).

Lichamelijke ongemakken

Vier op de vijf mannen bespreekt zeker niet alles met vrienden. De volgende onderwerpen staan in de top-3 van dingen waar mannen het nóóit met hun vrienden over hebben: 1) Erectieproblemen (49%) 2) Ongewenst urineverlies (40%) 3) Afnemend libido (37%). En dat terwijl bijvoorbeeld een op de vier mannen te maken heeft met nadruppelen of ongewenst urineverlies.

Taboe

Mannen praten liever niet over hun lichamelijke ongemakken, omdat zij hier geen behoefte aan hebben (65%), zich ervoor schamen (26%) of omdat ze bang zijn dat het doorverteld wordt (18%).

* Dit bericht is een advertorial