VIDEO: China heeft de engste brug ooit gebouwd

De Chinezen timmeren flink aan de weg, letterlijk in dit geval. Ze bouwen namelijk een nieuwe brug over een ravijn heen....

De Chinezen timmeren flink aan de weg, letterlijk in dit geval. Ze bouwen namelijk een nieuwe brug over een ravijn heen. Niets bijzonders zou je zeggen, maar de Chinezen maakten de 430 meter lange brug geheel van glas. Hiermee braken ze maar liefst 10 records, waaronder het record voor de langste en de hoogste glazen brug.

300 meter boven de grond reikt de brug van de ene naar de andere kant van de Zhangjiajie Canyon in de Chinese provincie Hunan. Het glas, waarvan de brug gemaakt is, is ongeveer 5 centimeter dik en zes meter breed en laat de voorbijganger de afgrond onder haar voeten zien. 'Het lijkt alsof je op lucht loopt.', vertelt Haim Dotan, de architect van het angstaanjagende bouwwerk.

Lees ook: Het nieuwe stulpje van Barack Obama

Als de glazen brug nog niet genoeg is om je het angstzweet uit te doen breken, is het voor de echte waaghalzen ook mogelijk om er aan een bungee-touwtje vanaf te springen. Deze sprong gaat ongeveer 150 tot 170 meter de diepte in, waarmee de brug ook het record voor hoogste bungee ter wereld op zijn naam mag zetten.

Volgens het uitvoerende bouwbedrijf is de brug voor 99% af en zal hij in juni of juli open gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=cFoWV8malws