6 Dingen waar je eigenlijk niets aan hebt

Technische innovaties en hippe uitvindingen, ze schieten als paddestoelen uit de grond. Het lijkt wel een trend om belac...

Technische innovaties en hippe uitvindingen, ze schieten als paddestoelen uit de grond. Het lijkt wel een trend om belachelijke troep uit te vinden. Van die dingen die je niet hoeft te hebben, omdat je er niks aan hebt. Maar dan ook echt niks. Vooral de "Internet of Things" (een modegril die ervan uitgaat dat we alles op de WiFi aan moeten sluiten) is een voedingsbodem voor wat lijkt een oneindige stroom onzin.

We zetten graag de zes belachelijkste "uitvindingen" voor je op een rijtje. Sommige van deze zaken lijken door te gaan voor goed bedachte 1-aprilgrap, maar helaas, niets is minder waar.

Lees ook: Vier condooms die je nog niet kent

1. Aerochromics

Deze gasten vonden een trui uit, die een andere kleur krijgt als de lucht vervuild is en durfden er een prijskaartje van 500 dollar aan te hangen. Chapeau. De knappe koppen maakten drie varianten, een voor koolstofmonoxide, een voor radioactiviteit en een voor smog. Dus wil je een beetje veilig door een gemiddeld stadscentrum lopen, zul je ze alledrie over elkaar aan moeten. Ach, dan kan wel de verwarming uit blijven, is ook weer goed voor het milieu.

2. Oombrella

Deze paraplu vertelt je dat het regent. Wellicht kun je je smart-paraplu Captain Hindsight noemen. Gelukkig geeft hij je ook notificaties op je smartphone als het gaat regenen of er vrienden in de buurt door de regen lopen met hun eigen Oombrella. Niet te begrijpen dat de mensheid overleefd heeft zonder dit apparaat. Maar het houdt niet op, op het topje van je paraplu kun je een GoPro een Smartphone of een golfclub schroeven. Ja, een golfclub. 733 mensen op Kickstarter vonden dit een topidee en wilden er wel wat centen in steken. Zeg nou zelf, dat zijn er toch 733 te veel?

https://www.youtube.com/watch?v=KWWCDPlPU8U

3. Smartbottle

De Smartbottles vliegen je om de oren. Of je nou op Kickstarter kijkt of een bezoekje brengt aan technolgiebeurs CES. Zo heb je de H2O Pal, de Hidrate Spark, de Trago,  The Hug, moeten we nog doorgaan? Zullen we stoppen met technologie uitvinden die meet hoeveel er nog in mijn waterfles zit terwijl ik dat ook kan zien? Die notificaties zijn ook nergens voor nodig, het lichaam heeft daar een eigen app voor ontwikkeld: het heet "dorst" en het is standaard geïnstalleerd op ongeveer alle sterfelijke wezens.

4. Spün

We gaan nog even door in de categorie huisraad, met deze keer in de hoofdrol: Smartbestek. Spün (uitgesproken als "spoon") herkent door middel van fotosoftware wat je aan je vork prikt en weegt vervolgens hoeveel je daarvan hebt. Mocht je op de milligram willen weten wat je allemaal naar binnen werkt. Maar blijkbaar is er een groep overbezorgde moeders of calorie-tellende fitgirls die dit een topper vinden, er is namelijk een wachtlijst voor het bestellen van Spün.

https://www.youtube.com/watch?v=LKdYQIZ4ieI

5. Smarttress

De globale vreemdgangerscrisis, klinkt als iets waar de Verenigde Naties à la minute tijd voor moeten maken. Gelukkig is er tot die tijd het Lovers Detection System van Smartress om je te beschermen tegen vreemdgaande partners. Dit smart-matras geeft je notificaties wanneer erop van bil gegaan wordt, hoe lang dat duurde en welke standjes er de revu passeerden. Pas maar op, straks volgt 'ie je ook nog naar de douche.

https://www.youtube.com/watch?v=CWP4n4BfAYo

6. Peggy

Peggy is de meest bemoeizuchtige wasknijper die je ooit gezien hebt. Ze vertelt je niet alleen wanneer je de was moet doen, maar ook wanneer je met kinderen buiten moet gaan spelen en wanneer je naar het strand moet. Wasmiddelen fabrikant Omo bedacht de bemoeial om het leven van een huismoeder een stukje dragelijker te maken. En dragelijk is het geworden, nu er een telefoon af gaat als de was droog is.

https://www.youtube.com/watch?v=dhC4xxGKQfg