6 soorten Game of Thrones-bier voor een dodelijke vrijdagmiddagborrel

''You know nothing Jon Snow.'' Vast omdat hij zich lamlazerus gezopen heeft met de Game of Thrones biertjes van brouweri...

''You know nothing Jon Snow.'' Vast omdat hij zich lamlazerus gezopen heeft met de Game of Thrones biertjes van brouwerij Ommegang. Dan vergeet je wel eens wat.

De brouwerij uit New York (hoe Belgisch het ook klinkt) werkt samen met HBO en heeft zes verschillende bieren die gebaseerd zijn op de hitserie op de markt gebracht. Zie hieronder welke bieren je kunt proberen. Ieder jaar is er een nieuwe uitbreiding van het assortiment, die vlak voor het begin van een nieuws seizoen wordt gelanceerd.

Kun je net als ons niet wachten op het nieuwe seizoen of ben je nog aan het rouwen om de dood van één van jouw favoriete karakters. Drink het verdriet dan gerust weg met de volgende bieren.

Lees ook: Game of Thrones beter dan porno

1. The Iron Throne

Werd als eerste geïntroduceerd en is een blond bier.

2. Take The Black Stout

Is geïnspireerd op de Nights Watch en is een donker en complex bier.

3. Fire and Blood

Vernoemd naar huize Targaryen, geïnspireerd op de drie draken uit de serie en is een rode ale. Iedere doos komt met drie verschillende flesjes waarvan elk voor een draak staat.

4. Valar Morghulis

Een dubbelbier dat voor de welbekende spreuk 'all men must die' staat.

5. Three Eyed Raven

Ook een dubbele, donkere ale. Gebaseerd op, je raadt het al The Three Eyed Raven. Hoe kan het ook anders.

6. Seven Kingdoms

Het meest recente biertje is een combinatie van Belgisch en Amerikaans bier. Laten wij bij Playboy nou niet bepaald fan van Amerikaans bier zijn, maar fans van de serie zijn we des te meer. Leuk bier om eens te proberen maar kijk er niet van op als we snel weer overstappen op een Zatte van het IJ. Of iets dat echt uit België komt.

https://www.youtube.com/watch?v=ff_9BOKiBkk

Om met een quote van de allergrootste Game of Thrones eindbaas te eindigen. Hoe wil je doodgaan Tyrion? ''In my own bed, at the age of eighty with a belly full of wine and a girl's mouth around my cock.''

Wij zijn het er roerend mee eens, maar als er geen wijn voorhanden is dan nemen we ook genoegen met bier. Proost!