Protheses worden sexy dankzij Deus Ex: Mankind Divided

Afgelopen week was Playboy aanwezig in het DeLaMar theater waar game-producent Eidos en technologiebedrijf Openbionics o...

Afgelopen week was Playboy aanwezig in het DeLaMar theater waar game-producent Eidos en technologiebedrijf Openbionics ons vertelden over de toekomst van bionische protheses en hoe die werkelijkheid worden dankzij de videogame Deus Ex: Mankind Divided.

De mechanische apartheid.

In de cyberpunk-RPG Deus Ex: Mankind Divided speel je met Adam Jensen, een door technologie aangepaste beveiliger waarmee je een flink aantal vijanden over de kling mag jagen. In 2029 is het standaard geworden dat mensen zich van een technologische upgrade laten voorzien.

Helaas voor hen vindt er een vreemde gebeurtenis plaats, waardoor de technisch aangepaste mensen flink flippen en gewelddadig worden. Het duurt niet lang voordat ze als tweederangs burgers worden gezien en met racistische leuzen te maken krijgen. Er ontstaat een situatie die zich het beste laat omschrijven als een mechanische apartheid.

Totailitair regime

De game bespreekt interessante maatschappelijke thema's waar we mee te maken krijgen als we mensen technologisch gaan aanpassen. Volgens de aanwezigen in het DeLeMar theater is de werkelijkheid rooskleuriger dan de game.

Gelukkig maar want tijdens het spelen wordt je geconfronteerd met een totalitair regime, een hoop geweld en een complex verhaal. Geweld dat overigens wel heerlijk van het beeld af spat. Mankind Divided is duidelijk net zo goed als de voorgangers in de Deus Ex-serie die op verschillende gamesites cijfers tussen de 9 en de 9.4 ontvingen. Bekijk zelf hieronder de trailer.

https://www.youtube.com/watch?v=CfV01sTqB68

Sexy protheses

De grote vraag: 'Hoe ver kunnen en moeten wij in de échte wereld gaan als dankzij technologie alles mogelijk is?'. Als het op protheses aankomt is ons antwoord: heel ver. Omdat die dingen nou eenmaal behoorlijk sexy beginnen te worden. Gelukkig zijn we met z'n allen al een eind op weg.

Lees ook: 9 briljante drones die jouw leven leuker en makkelijker maken

Hoewel het merendeel nog fictief is, lopen er inmiddels echt mensen rond met de protheses uit de game. De protheses zijn in dat geval uit een 3D-printer komen rollen. Ontwikkelaar Eidos Montreal besloot dat zij de expertise die ze tijdens het maken van de game best eens in het echt konden gebruiken.

Juist het feit dat de game al gedeeltelijk werkelijkheid is geworden, maakt het een toffe ervaring. Ja, dat kun je opvatten als een speeltip.

Zie ook de onderstaande video waarin duidelijk wordt uitgelegd wat voor stukjes technologie vanuit de game de werkelijkheid in worden geslingerd, sterker nog. Met de openlijk beschikbare ontwerpen kan jij thuis je eigen prothese uitprinten. Alleen even een 3D-printer aanschaffen.

https://www.youtube.com/watch?v=aF3H7vW5A5A