In 2023 vliegen we in dit interplanetaire transportmiddel naar Mars

Elon Musk heeft afgelopen nacht aangekondigd dat we in 2023 waarschijnlijk een bemande missie naar Mars op touw kunnen z...

Elon Musk heeft afgelopen nacht aangekondigd dat we in 2023 waarschijnlijk een bemande missie naar Mars op touw kunnen zetten. Het ontwerp van het schip is onthuld, het plan ligt er. We worden een interplanetaire soort. 

Dit is best een dingetje. Elon Musk wil een miljoen mensen naar mars brengen en daar een beschaving opbouwen die zichzelf kan onderhouden. Het ruimteschip vertrekt in 2023 en heeft slechts tachtig dagen nodig om op Mars te komen.

https://www.youtube.com/watch?v=0qo78R_yYFA

Na een paar maanden vertrekt het schip weer richting aarde. Binnen honderd jaar moet er een zelfvoorzienende beschaving op mars zijn. Musk wilt het liefst duizenden schepen tegelijk in de ruimte hebben. Ieder schip kan honderd tot tweehonderd personen meenemen.

Lees ook: 9 briljante drones die je leven leuker en handiger maken

Musk vertelde vannacht dat je, alsof het een busrit is, gratis naar huis mag vliegen zodra je op Mars je werk gedaan hebt. Hij geeft aan dat het wel het beste is om bereid te zijn om te sterven. De miljardair zoekt avontuurlijke mensen, die niet bang zijn voor de dood of een vergrootte kans op kanker.

Ongetwijfeld zal Musk meer dan genoeg kandidaten vinden. Je reist immers naar Mars en schrijft geschiedenis.  Bekijk hieronder een korte video en de volledige live-stream.

https://www.youtube.com/watch?v=A1YxNYiyALg