Dit zijn de duurste sneakers ter wereld

Volgens Adam en Ryan Goldston, de oprichters van Athletic Propulsion Labs (APL), zijn dit de duurste sneakers ter wereld...

Volgens Adam en Ryan Goldston, de oprichters van Athletic Propulsion Labs (APL), zijn dit de duurste sneakers ter wereld. Nooit eerder werd dit materiaal, krokodillenleer met goud, gebruikt om sneakers te maken. De prijs? Slechts 20.000 dollar, omgerekend zo'n 18.7 duizend euro.

De sneakers worden pas gemaakt wanneer iemand ze besteld heeft. Na twaalf weken krijg je dan de krokodillenleder, 24 karaats gouden schoeisels thuisbezorgd, je wordt wel geacht even het volledige bedrag vooraf te betalen. In totaal willen de broers niet meer dan 20 paar schoenen maken.

''Het heeft ons twee jaar gekost om deze schoenen op de markt te brengen maar we zijn erg blij eindelijk te kunnen zeggen dat we met iets komen dat nog nooit gedaan is,'' aldus de ondernemende tweeling. Ze vertellen dat deze schoenen het toppunt van luxe is.  Er zijn wel duurdere schoenen verkocht dan dit paar maar dat was voornamelijk via veilingen. Het betreft hier de duurste retailprijs.

Lees ook: Virgin lanceert sneaker met ingebouwde TV en WiFi

De schoenen kunnen online hier besteld worden en later ook bij Level Shoe Disctrict in, waar kan het ook anders als het van goud is, Dubai.

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="180153,180155,180157,180159,180161"]