Vinyl beluisteren in stijl: Onze 8 favoriete platenspelers

Dus je wilt old-skool vinyl beluisteren? Platen kopen, de oude jazzplaten van jouw vader beluisteren, kerstliedjes van S...

Dus je wilt old-skool vinyl beluisteren? Platen kopen, de oude jazzplaten van jouw vader beluisteren, kerstliedjes van Sinatra draaien en in een fauteuil naar de regen staren met een glas whiskey in je linkerhand en een sigaar in de rechter? Dat moet wel goed gebeuren dan. Een belangrijk onderdeel is de platenspeler. Dit zijn onze favorieten:

Lees ook: Onze favoriete gadgets van 2016!

1. Rega RP1

Als je van minimalistisch design houdt zonder al te veel toeters en bellen dan is de RP1 iets voor jou. Je treft hier geen USB aansluiting, of zelfs een snelheidsknop aan (om de snelheid aan te passen moet je de aandrijfriem handmatig instellen). Rega koos voor het minimale omdat ze dan op de kwaliteit konden focussen. Goede keuze.

2. Music Hall MMF 2.3

Voor de no-nonsense audiofiel. Net als de RP1 heeft de MMF 2.3 een minimalistisch ontwerp meegekregen. Hij is knap, staat goed in iedere woonkamer en levert een heerlijk warm geluid.

3. MAG-LEV Audio.

De eerste zwevende platenspeler met een fantastisch design. Op Kickstarter haalde deze speler binnen no-time al het benodigde geld op om dit project te financieren. Gelukkig maar want dit apparaat wil je hebben.

https://www.youtube.com/watch?v=se0XO3780Pg

4. Pro-Ject Debut Carbon

Een moderne klassieker, volgens sommige vinyl-verslaafden in de muziekwereld is deze speler gedeeltelijk verantwoordelijk voor de hervonden populariteit van vinyl. Beschikbaar in meerdere felle kleuren en ook weer heerlijk minimalistisch.

5. Onkyo CP-1050

Als je op zoek bent naar een klassieke draaitafel zonder tweedehands meuk te willen hebben, dan is de Onkyo CP-1050 voor jou. Het is gewoon een nieuwe versie van de originele oude spelers van 50 jaar geleden. Je zult een versterker nodig hebben maar laat dat je vooral niet tegenhouden.

onkyo-cp-1050USB tafels

6. Sony PS-HX500

Deze aantrekkelijke speler van Sony kost je 4 a 500 euro en geeft je de mogelijkheid om platen om te zetten naar mp3. Sluit een laptop aan start de meegeleverde software en ga los. De PS-HX500 heeft een ingebouwde voorversterker.

7. Pioneer PLX 500 USB

Mocht je verder willen gaan dan zo nu en dan een jazzplaat en ook echt willen mixen of scratchen? De PLX 500 USB is een prachtexemplaar voor je. Pioneer staat vooral bekend om hun legendarische CDJ-1000 en 2000 apparatuur (tref je werkelijk in iedere club aan), ook voor de vinylliefhebbers heeft het merk genoeg  in de aanbieding.

 

8. TEAC TN-400S

De direct-drive speler van TEAC is een solide mix van klassiek en modern. De motor is subtiel verwerkt in een houten constructie die ongetwijfeld perfect in ieder interieur staat. De ingebouwde voorversterker zorgt voor een makkelijke aansluiting en de USB-output maakt het geheel helemaal af.