Gaat Apple net als Netflix eigen films en series maken?

Apple komt mogelijk met een filmstreamingsdienst waarop unieke content aangeboden wordt. Netflix heeft zijn Netflix-Orig...

Apple komt mogelijk met een filmstreamingsdienst waarop unieke content aangeboden wordt. Netflix heeft zijn Netflix-Originals en Amazon Prime heeft zijn Prime-Originals. Origineel. Mogelijk krijgen we in de toekomst dus ook Apple-Originals. Gewoon goed nieuws natuurlijk want dat betekent meer kwaliteit en aanbod voor ons, de consument.

Lees ook: De teaser van House of Cards seizoen 5!

Het afgelopen jaar zijn voor het eerst sinds 2001 zijn de verkopen van Apple producten gedaald. De geruchten dat Apple daarom wil gaan kijken naar de mogelijkheden van digitale-content steken momenteel de kop op. Hollywood-producers vinden dit eigenlijk best een goed idee en hopen dat er zo nieuwe deuren geopend kunnen worden. Veel Hollywood-studio's spelen alleen nog maar op safe en gaan voor de gegarandeerde kaskrakers waardoor er weinig ruimte is voor originele projecten. Goedkoop is het niet, Netflix investeerde 100 miljoen dollar in het eerste seizoen van House of Cards. Dit was destijds een gigantische gok maar zoals we allemaal weten pakte het fantastisch uit. HBO, Showtime en AMC wezen House of Cards eerder af. De geruchten zijn nog niet vanuit Apple bevestigd dus nog niets is zeker. Voor de kijker zou het in ieder geval goed zijn. Wij wachten rustig af. De geruchten en meer informatie vind je hier.

https://www.youtube.com/watch?v=IExvxYK5eao