Zo vaak per week moet je sex hebben om gelukkig te zijn

Belangrijk, de eeuwenoude vraag: hoe vaak moet je sex hebben om gelukkig te zijn? En hoe vaak dan om gezond te zijn? Wat...

Belangrijk, de eeuwenoude vraag: hoe vaak moet je sex hebben om gelukkig te zijn? En hoe vaak dan om gezond te zijn? Wat is eigenlijk normaal? Vragen, vragen. Gelukkig besloten een aantal wetenschappers aan de universiteit van Toronto om een zoektocht naar antwoorden in te luiden. Amy Muise, één van de onderzoekers, geeft in een interview met de Huffington Post aan dat we rustig aan kunnen doen. We hoeven niet als gekken tekeer te gaan, slechts één goede beurt per week is voldoende om ons gelukkig en gezond te houden.

Lees ook: Zoveel vrouwen staan open voor een trio of een orgie...

''Het is belangrijk om een goede seksuele connectie met een partner te hebben, daarbij hoort een realistische verwachting van het seksleven. Veel mensen zijn druk met werk, moe en hebben verantwoordelijkheden.'' aldus Muise. Ze baseert deze uitspraak op jarenlang onderzoek en meerdere wetenschappelijke publicaties. Natuurlijk zijn er mensen die meer behoefte voelen en vaker gaan en je hebt zelf mensen die veel minder behoefte voelen maar gemiddeld genomen is één keer per zeven dagen de horizontale dans voldoende. Voel je dus niet schuldig als je een dagje overslaat als je echt geen zin hebt. Daarentegen zeggen wij wel: ga er gewoon voor, heb je zin, dan heb je zin. Sommige weken ga je flink tekeer en soms moet je de kroeg in met je maten. Ook belangrijk om gelukkig te blijven.