Pagani Huayra Roadster: de dakloze opvolger van de Pagani Zonda

Vanaf 3 maart tot en met 13 maart kunnen we genieten van de Autosalon van Genève, maar voor het zover is krijgen we gelu...

Vanaf 3 maart tot en met 13 maart kunnen we genieten van de Autosalon van Genève, maar voor het zover is krijgen we gelukkig nog meer dan genoeg nieuws binnen over de allerdikste bolides. Deze week werd bijvoorbeeld de Pagani Huayra Roadster getoond. De versie met het gesloten dak passeerde een paar jaar geleden al de revue. Dit exemplaar heeft enkele lichte aanpassingen: zo ontbreekt natuurlijk het dak en zijn de vleugeldeuren vervangen met normale deuren. Instappen doe je dus iets minder spectaculair maar daar komt wel voor terug dat je over de deur heen kan springen. Dat is ook wat waard. Mocht je nou heel graag een Pagani Huayra Roadster willen hebben, dan hebben we slechts nieuws voor je: je bent helaas te laat. Slechts 100 exemplaren zullen het levenslicht zien en terwijl deze nog gemaakt moeten worden zijn ze allemaal al over de toonbank gegaan voor een bedrag van ongeveer 2.3 miljoen euro per stuk.

Lees ook: Dit zijn de 5 zeldzaamste fabrieksexemplaren van Porsche

De Huayra is de opvolger van de Pagani Zonda, we zien enkele Pagani elementen, zoals de opvallende uitlaat, dan ook weer terugkomen. Dat de Pagani een schoonheid is moge duidelijk zijn, zie de foto's zelf maar. Onder de motorkap treffen we een V12 van AMG aan die speciaal door Mercedes voor de Pagani gemaakt is. De motor levert de eigenaar een mooie 764 pk op. Met zijn 1.280 kilogram is de cabrio 80 kilo lichter dan zijn broer met het gesloten dak. Kopen zit er dus helaas niet meer in, de kans dat je deze auto ergens op straat aantreft is ook vrij klein dus helaas zullen we het moeten doen met de foto's. De Huayra was in 2013 al beschikbaar en zie je onder de foto's in de video (wat een heerlijk geluid).

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="187539,187537,187535,187533,187531,187529"]

https://www.youtube.com/watch?v=PWuOKE2HIvk