Deze BMW-motor is gebaseerd op een witte haai

Ontwerper Mehmet Doruk Erdem en motorbouwer Mark ''Makr'' Atkinson besloten samen te werken aan een nogal opmerkelijke b...

Ontwerper Mehmet Doruk Erdem en motorbouwer Mark ''Makr'' Atkinson besloten samen te werken aan een nogal opmerkelijke bespoke motor: de ALPHA Custom BMW K75. Gebaseerd op een Salt Flats racer bouwde het tweetal dit apparaat dat zijn inspiratie haalt uit woestijnracewagens en wel wat weg heeft van een haai. De motor is amper nog te herkennen maar ziet er wel heel erg dik uit.

Lees ook: (VIDEO) Sexy Margot Robbie scheurt door Monaco in een Nissan BladeGlider

''Grote witte haaien zijn altijd al een inspiratie voor me geweest. Als je naar het lichaam van een haai kijkt dan zie je dat het strak en perfect aan de buitenkant maar complex aan de binnenkant is.' aldus ontwerper Mehmet. De voorkant is smooth en aerodynamisch terwijl de achterkant groffer is en de staart van de haai moet voorstellen. Het is niet bekend of er ooit meerdere exemplaren gemaakt zullen worden en of je zelf een witte haai op twee wielen kunt bezitten. Je zult het toch echt moeten doen met de onderstaande beelden.

https://www.youtube.com/watch?v=obK7azLtcMI

https://www.youtube.com/watch?v=2hr60AFhgbU

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="187971,187973,187975,187977,187979,187981"]