Onderzoek: mannen met overgewicht houden het langer vol in bed

Heb jij wat lovehandles? Dat hoeft niet eens direct een probleem te zijn. Mannen met overgewicht schijnen het namelijk l...

Heb jij wat lovehandles? Dat hoeft niet eens direct een probleem te zijn. Mannen met overgewicht schijnen het namelijk langer vol te houden in bed. Oké toegegeven, het scheelt niet veel maar toch. Gemiddeld houden mannen het 6 minuten vol als ze op een vast tempo door blijven stoten, mannen met wat overgewicht echter leken het systematisch langer vol te houden en 7 minuut 30 seconden vol te kunnen krijgen.

Lees ook: Lesbiennes geven hun beste sextips aan heteromannen

Obesitas is natuurlijk verre van gezond. Je hebt een verhoogde kans op hartziektes en bijvoorbeeld diabetes dus over het algemeen zit je er niet op te wachten om een flink aantal kilo's boven je gewenste gewicht te zitten. De suggestie dat dikke mannen het langer in bed volhouden is dan ook opmerkelijk. Turkse onderzoekers aan de Erciyes Universiteit geven aan dat er een directe correlatie is tussen BMI en het uithoudingsvermogen wat het orgasme betreft. Dit komt doordat mannen met overgewicht meer oestradiol, een vrouwelijk hormoon, in hun lichaam hebben. Dit hormoon mag dan doorgaans gezien worden als een vrouwelijk hormoon, bij alle mannen is dit stofje aanwezig. Bij de een blijkbaar wat meer dan bij de ander. Uit hetzelfde onderzoek blijkt overigens dat mannen die last hebben van voortijdige zaadlozingen vaker slank zijn. Ja,ja, wij blijven toch maar gewoon naar de sportschool gaan.