Dit is de nieuwe Formule 1-auto van Max Verstappen

Vanaf vandaag beginnen de Formule 1-tests op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona. Deze tests zeggen voor ons als ki...

Vanaf vandaag beginnen de Formule 1-tests op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona. Deze tests zeggen voor ons als kijker nog niet heel veel maar we zien wel de nieuw aangekondigde wagens van de verschillende teams. De afgelopen tijd werden er links en rechts al nieuwe wagens getoond. Gisteren kregen we in een korte YouTube video het nieuwe speelgoed van Max Verstappen te zien: de RB13. De video gaf ons zo goed als geen informatie maar zag er wel gelikt uit.

Lees ook: Mercedes viert vijftig-jarig bestaan van AMG met een heerlijk trio

'Ik vind de auto’s er een stuk beter uitzien dan ze de afgelopen drie jaar hebben gedaan,' aldus Max Verstappen. Vandaag scheuren hij en Daniel Ricciardo weer voor het eerst tijdens de pre-seasontest. Verstappen vindt de RB13 sexy, agressief en cool, hij hoopt dat de wagen net zo snel is als dat hij cool is. Wij hopen het ook.

Het team is enthousiast, de RB13 heeft een V6-turbo hybridemotor van Renault waarmee ze het Mercedes en Ferrari zo moeilijk mogelijk willen maken. De komende periode gaat verstappen niet zijn best doen om zo goed mogelijk rondetijden neer te zetten maar om de afstellingen van de wagen uit te proberen. Wij worden al weer helemaal enthousiast voor het nieuwe seizoen. Zie hier de eerste foto's van de RB13 op het circuit.

https://www.youtube.com/watch?v=9ACnjf02t1k

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="188477,188479,188481,188483"]