Rolls-Royce pakt uit met diamantlak voor de Ghost Elegance

Vlak voor de Genève Autosalon dat van 9 tot en met 19 maart zal duren druppelt er al aardig wat interessants autonieuws...

Vlak voor de Genève Autosalon dat van 9 tot en met 19 maart zal duren druppelt er al aardig wat interessants autonieuws naar buiten. Vandaag kijken we naar een bespoke Rolls-Royce met een lak waarin diamanten verwerkt zitten. Classy.

Lees ook: Dit hotel rijdt zijn gasten gratis rond in 30 Rolls Royces

In de 'Diamond Stardust' lak zitten maar liefst 1.000 geplette diamanten verwerkt. Dit werd bekend gemaakt door de afdeling Bespoke van Rolls-Royce zelf. Vanuit deze afdeling rollen continu unieke op maat gemaakte auto's maar met diamanten bewerkte lak is nieuw. De diamanten worden dusdanig geplet dat er een glimmende poeder overblijft. Dit wordt vervolgens vermengd met de lak waarna het nieuwe kleurtje op jouw eigen Rolls-Royce wordt aangebracht. Je kunt de diamanten nog voelen wanneer je de auto aanraakt. Het duurt drie dagen om de lak aan te brengen. Vooraf aan dit blinbling idee ging een periode van onderzoek en werd er gebruik gemaakt van een microscoop om de lak te controleren op imperfecties. Wat zeg je zelf: kitscherig of gewoon klasse?

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="189357,189355,189353,189351"]