Dit zijn de 7 mooiste wagens van de Autosalon van Genève

Deze weken komt er een hoop mooi nieuws vanuit Genève, de Autosalon is in volle gang dus we genieten volop mee. Her en d...

Deze weken komt er een hoop mooi nieuws vanuit Genève, de Autosalon is in volle gang dus we genieten volop mee. Her en der hebben we al wat auto's en onthullingen besproken maar het wordt toch wel tijd voor een tussenstand. De show gaat door tot 19 maart, tegen die tijd zullen we de balans misschien nog een keer moeten op maken maar laten we kijken naar hetgeen vooralsnog de revue passeerde.

Lees ook: Lamborghini toont de Huracán Performante met 640 pk

1. Rolls-Royce Ghost

Diamanten zijn de beste vriend van de vrouw, de auto is de beste vriend van de man. Laten we de twee samenvoegen moeten ze op de Bespoke afdeling van Rolls-Royce gedacht hebben. Deze Rolls heeft een lak waarin 1.000 diamanten verwerkt zitten. We vragen ons af of dit kunst of kitsch is.

2. Porsche Panamera Sport Turismo

Een stationwagen die er goed uitziet? Het kan wel degelijk, niet langer hoef jij er in je station uit te zien als een praktische vader die zijn droomwagen moest opgeven omwille van zijn kroost.

3. Mercedes AMG-GT Concept

Nog een vijfdeurs die ontzettend stevig door kan rijden is de AMG-GT. Eigenlijk pakte Mercedes gewoon hun meesterwerk en plaatste een kinderzitje achterin. Dat gezegd hebbende is het wel een zeer mooie plek voor een kinderzitje.

4. McLaren 720S

De opvolger van de 650S lijkt een waardig familielid te worden. Met de kracht van 710 paarden raast deze wagen binnen 8 seconden naar de 200 kilometer per uur. Leuk om eens te proberen natuurlijk.

5. Koenigsegg Agera RS Gryphon

Over de top, indrukwekkend en ingelegd met 24 karaat goud. Zeker, goud want alleen het beste is goed genoeg voor een wagen met 1.360 pk. Perfect voor een oliesjeik.

6. Alpine A110

Een renault in dit rijtje? Jazker, de A110 is een nieuwe interpretatie van de wagen die in 1973 World Rally Championship won. Een topsnelheid van 250 kilometer per uur en van nul naar honderd in 4.5 seconden.

7. Aston Martin Valkyrie

Laten we dan toch afronden met een wagen die aan alle kanten extreem is. Samen met Red Bull Racing komt Aston Martin met de Valkyrie, met andere woorden, verwacht een auto die geinspireerd is op de Formule 1.