Horlogeliefhebbers opgelet: horlogebeurs BaselWorld is van start gegaan

BaselWorld is weer van start gegaan dus dat betekent een hoop horlogenieuws! Feest voor de horlogeliefhebber. Ieder jaar...

BaselWorld is weer van start gegaan dus dat betekent een hoop horlogenieuws! Feest voor de horlogeliefhebber. Ieder jaar tref je in de lente in Bazel, ook wel Basel in Zwitserland de beurs waar je moet zijn als je op de hoogte gesteld wilt worden over horloges en juwelen. Vanuit ongeveer vijftig landen zijn er 2.000 stands op de beurs te vinden. BaselWorld vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 30 maart. Laten we maar gewoon kijken naar wat voor nieuws er vandaag naar buiten gedruppeld is.

Lees ook: Lewis Hamilton wil meer vrouwen zien in de Formule 1, wij maken de balans op

Rolex geeft de Yacht-Master 40 een kleurrijke make-over en komt met dit uurwerk dat dankzij de nieuwe edelstenen rechtstreeks uit de Jamin lijkt te komen. De Yacht-Master werd in 1992 voor het eerst geïntroduceerd. Opvallend is hij zeker maar misschien net even té opvallend.

Perfect voor wanneer je juist niet wil opvallen. TAG Heuer toonde de camo en Khaki Aquaracer 300 Caliber 5 horloges. De militair-ogende horloges kunnen tot 300 meter onder water en hebben natuurlijk een automatisch uurwerk.

Met de Limited Edition Romain Jerome Deep Blue Octopus ga je de 300 meter onder water niet halen maar het horloge met dit kekke design komt wel tot de 270 meter. Hopen dat er op die laatste 30 meter niet iets interessants te vinden is.

Naast zwemmen met je horloge om kan er ook geracet worden, Porsche Design laat zien dat ze daar door de racebaan geïnspireerd zijn en ze bewijzen maar weer dat ze bij het bedrijf meer kunnen dan petjes maken.

Naast Porsche doet ook Ferrari nog een duit in het zakje. Om te vieren dat ze 70 jaar lang samenwerken met Hublot presenteren de twee een nieuwe collectie te beginnen met de Techframe Ferrari 70 years Tourbillon Chronograph.

Omega komt met een opvolger van de Seamaster Deep Black: de Seamaster Big Blue. Ook komt het merk met 14 nieuwe modellen in de Speedmaster serie. Vervolgens kondigde Omega een Speedmaster Racing Master Chronometercollectie aan. Verder komt er een eerbetoon aan de Seamaster 300, de Railmaster en de Speedmaster uit 1957.