Dit zijn 8 gewoontes van de meest succesvolle mensen ter wereld

Jij bent als drukke man ongetwijfeld onbegrensd ambitieus. Terwijl om ons heen iedereen keihard zijn best doet om wat va...

Jij bent als drukke man ongetwijfeld onbegrensd ambitieus. Terwijl om ons heen iedereen keihard zijn best doet om wat van zijn leven te maken is het belangrijk om de route naar succes zo aangenaam mogelijk te houden. We kunnen een hoop leren van degenen die ons voor zijn gegaan door te kijken naar hun gewoontes. Welke gewoontes heb jij en komt het een beetje overeen met de volgende acht?

Lees ook: Miljonair geworden? Tijd om uit te delen: dit zijn 's werelds gulste gevers

1. Blijf trouw aan een ochtendroutine

Medeoprichter van Twitter Jack Dorsey zet zijn wekker 's ochtends en snoozed geen moment. Hoe je jouw dag begint kan bepalend zijn voor de productiviteit dus sta op, drink je koffie, doe je ochtenddingetjes maar blijf niet tot het allerlaatste moment in bed liggen. Daarna raak je namelijk geheid gestrest omdat je nog te veel, in te korte tijd moet doen.

2. Mediteer als Clint Eastwood

We begrijpen dat meditatie niet voor iedereen is maar het moraal van het verhaal is dat je, je rust moet pakken. Ontspan genoeg, als je maar door blijft werken raak je vanzelf een keer opgebrand. Eastwood geeft aan dat hij veertig jaar lang dagelijks even mediteerde om van zijn stress af te komen.

3. Wacht niet op inspiratie maar doe het gewoon

Schrijver E.B. White, onder andere bekend van het boek Charlotte's Web zei ooit: 'Een schrijver die blijft wachten op de ideale condities om mee te werken is een schrijver die dood gaat zonder ooit een woord op papier te hebben gezet.' Wacht niet af tot het goed voelt, ga zitten en bijt door.

4. Lees veel

Bill Gates leest 50 boeken per jaar, Warren Buffet leest 500 pagina's per dag. Buffet heeft zelfs wel eens aan gegeven dat 90% van zijn dag uit lezen bestaat. Alleen zo blijf je overal van op de hoogte, ontwikkel je jezelf en blijf je continu leren.

5. Ga sporten

De voordelen van sport zijn eindeloos. De bloedtoevoer naar je hersenen wordt beter waardoor je helder kan denken, je krijgt meer energie, voelt je gezond en je wordt er productiever van. Stop maar met de smoesjes, je hebt het nooit te druk om te sporten. Zelfs Barack Obama wist iedere dag 45 minuten te trainen en hij had de drukste baan ter wereld.

6.  Sta vroeg op

Tim Cook (bestuursvoorzitter van Apple) staat dagelijks tussen vier en vijf uur 's ochtends op, Richard Branson klimt om vijf uur zijn bed uit en volgens onderzoek is vijf uur überhaupt de beste tijd om wakker te worden als je ambitieus bent. De vroege uurtjes zorgen ervoor dat je in alle rust wat werk kan doen, tegen de tijd dat de hectiek van de dag begint ben jij overal klaar voor.

7. Leer prioriteiten stellen

Warren Buffet gaf ooit aan dat je twee lijstjes moet bijhouden: één met de dingen die wilt doen, en één met de dingen die je moet doen. Bovenaan de lijsten zet je de zaken die je het belangrijkst vindt en je doet pas het eerste op de lijst van dingen die je wilt doen als je de eerste vijf van de lijst dingen die je moet doen gedaan hebt. Volgens velen was Steve Jobs op zijn zachtst gezegd moeilijk om mee te werken maar ook Jobs wist hoe hij prioriteiten moest stellen. Hij vroeg zich iedere dag af of hij zijn dagen wel besteedde op een manier waarop hij de laatste dag in zijn leven zou besteden. Wanneer dit niet het geval was vond hij dat er verandering nodig was.

8. Zorg voor een creatieve uitlaatklep of hobby

Warren Buffet speelt ukelele in een band, Richard Branson gaat vaak wakeboarden en Bill Gates speelt graag kaartspellen. Ga vooral op zoek naar de juiste balans tussen werk en ontspanning.