Lekker makkelijk: Google onthoudt je parkeerplaats

De appstores op onze telefoons staan bomvol met compleet nutteloze apps, zoals een app met een knop die je in kunt drukk...

De appstores op onze telefoons staan bomvol met compleet nutteloze apps, zoals een app met een knop die je in kunt drukken. En dan? Niks. Of de iBeer, die je scherm eruit laat zien als een bierglas. Wanneer je je telefoon kantelt, gaat het glas leeg en laat je smartphone een boer. Ook kun je, in ruil voor een dollar, een mannetje downloaden dat je naar hartelust mag porren wanneer je gefrustreerd bent en geweld niet zo'n gepaste oplossing is.

Lees ook: Eind dit jaar kun je de vliegende Google-auto ‘Kitty Hawk’ kopen

Gelukkig brengt Google een functie op de markt die het leven van heel veel mensen een stuk makkelijker gaat maken. Zoals alle fijne uitvindingen is het geen onmisbare eerste levensbehoefte, maar wel gewoon lekker praktisch. En je hoeft er bijna niks voor te doen. Wanneer je bij Google Maps even op 'updaten' drukt, onthoudt de app voortaan waar je auto geparkeerd staat. Zo hoef je nooit meer vloekend eindeloze rondjes te lopen met een steeds chagrijniger wordende vriendin.

Je saved gewoon waar je geparkeerd staat en dan verschijnt er een labeltje op de kaart. Easy does it. Daarnaast kun je een timer zetten, zodat je nooit meer een discussie met een parkeerwacht aan hoeft te gaan, de locatie van je wagen delen met een vriend, of een foto maken van je parkeerplaats.