Rosé is oké, drie flessen die je moet proeven

Jarenlang domineerden slappe roze aftreksels van witte wijn de markt, waardoor de reputatie van rosé helaas werd bezoede...

Jarenlang domineerden slappe roze aftreksels van witte wijn de markt, waardoor de reputatie van rosé helaas werd bezoedeld. Maar met de topkwaliteit  van roseetjes dezer dagen, is het lastig om nog een slechte fles te vinden.

Lees ook: Hoe wordt whisky eigenlijk gemaakt?

Gemaakt van rode druiven waarvan de sappen net lang genoeg in contact zijn geweest met de schil om een kleurtje aan de wijn mee te geven, heeft rosé genoeg ruggengraat om het deze zomer te drinken. Trouwens: de welbekende schrijver Ernest Hemingway dronk liters van het spul. Hier zijn drie flessen die je zomaar ‘brosé’ zou kunnen gaan noemen.

3. Arrogant Frog Rosé Syrah, 2016

Een volle, zachte rosé van Jean Claude Mas, die zijn wijnen graag de scheldnaam geeft die Engelsen voor Fransen gebruiken. Medaillewinnaar.

€ 6,99

2. Domaine de l'Amaurigue Rosé, 2015

Een bleke, oranje wijn die sappig is, vriendelijk fris en op ene kruidige wijze mild fruitig. Won diverse gouden medailles.

€ 9,49

1. Whispering Angel, 2015

Schrik niet van de prijs, het is een fles van zes liter. Dit is het equivalent van acht normale flessen, maar dit exemplaar staat vele malen mooier op jouw zomers feestje. Vernoemd naar de fluisterende engelen op de muur van het domein Château d’Esclans. Het schijnt dat je ze kunt horen als je hem leegdrinkt.

€ 299,-