Gamers houden het langer vol in bed dan niet-gamers

Er is weinig onderzoek gedaan naar het verband tussen gamen en het sexleven van de man. Logisch want je verwacht hier ni...

Er is weinig onderzoek gedaan naar het verband tussen gamen en het sexleven van de man. Logisch want je verwacht hier niet snel een verband te vinden. Toch blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd is in het Journal of Sexual Medicine dat er mogelijk wel degelijk een verband bestaat. Gamers zouden het namelijk langer in bed weten vol te houden dan niet-gamers.

Lees ook: Wat een baas: gast laat KFC bezorgen met een drone

De onderzoekers wisten via sociale media in totaal 599 mannen tussen de 18 en 50 jaar oud te verzamelen. De respondenten werden vervolgens gevraagd twee vragenlijsten in te vullen. Van alle respondenten spendeerden 287 mannen gemiddeld een uur of langer per dag aan videogames waardoor ze als gamers gekwalificeerd werden. En wat bleek? Deze heren hadden minder last van vroegtijdige zaadlozingen. Yup ze kwamen minder snel tot hun hoogtepunt dan de non-gamers groep en hielden het dusdanig langer vol in bed.

Voor je nu spontaan begint te gamen omdat je denkt dat je dan vanavond nog een horizontale marathon kan houden, let er dan even op dat er nog veel meer onderzoek nodig is om het verband daadwerkelijk te bevestigen. Hoewel het een peer-reviewed onderzoek betreft lijken de resultaten flinterdun te zijn en is het mogelijk dat het verband op toeval berust. De onderzoekers hebben momenteel nog geen idee wat het verband zou kunnen verklaren.

Wat wel duidelijk werd is dat het libido van gamers aanzienlijk lager is dan van non-gamers. Dat is dan wel weer jammer.