Rotterdamse studente maakt Limitless-drankje met microdoseringen LSD

Je hoort steeds vaker over de voordelen van microdoseringen drugs. Dit zijn dusdanig kleine doseringen harddrugs zoals L...

Je hoort steeds vaker over de voordelen van microdoseringen drugs. Dit zijn dusdanig kleine doseringen harddrugs zoals LSD, MDMA en paddo's die ervoor zorgen dat je wel de voordelen van de werkingen maar niet de nadelen ervaart. Zo kunnen sommige mensen zich naar verluidt beter concentreren, leggen ze sneller verbanden en worden ze creatiever. De Rotterdamse studente Yvette de Wit (24) experimenteerde met microdoseringen en creëerde een eigen drankje.

Lees ook: De war on drugs van president Rodrigo Duterte 

In het AD is te lezen dat de Wit advertising studeert in Rotterdam en dat ze al een merknaam voor haar drankje heeft: 'Limitless' we nemen aan dat dit een knipoog naar de film Limitless is waarin Bradley Cooper een synthetische drug gebruikt om zodoende het volledig potentieel van zijn brein te laten losbarsten. Zo schrijft hij in de film in no-time een boek en wordt hij een succesvol daytrader. Zo ver zal het met het drankje van de studente waarschijnlijk niet komen maar dat microdoseringen wel degelijk positieve effecten kunnen hebben wordt langzamerhand evident.

'Ik wil het gebruik van LSD op deze manier mainstream maken en de wetgeving veranderen. De wet is gebaseerd op meningen en niet op feiten. Natuurlijk heb je mensen die een bad trip meemaken, maar dat is altijd bij een volle dosis, bij microdoseringen gebeurt dat niet.' zegt ze tegen het AD.

Lees ook: Snuiven en likken - sex onder invloed van drugs 

Wel de lusten niet de lasten. De Wit heeft het drankje al flink getest en de resultaten lijken positief te zijn. We gebruiken ook dagelijks koffie, energiedrankjes en drinken met regelmaat alcohol om zo respectievelijk meer energie te krijgen en remmingen te laten varen. Misschien wordt het eens tijd dat we, gereguleerde, drugs verwerken in drankjes die creativiteit en concentratie een boost kunnen geven. Het probleem is nu namelijk nog dat harddrugs in zijn geheel, dus ook in microdoseringen, illegaal zijn. Wie weet hebben we binnenkort een lekker drankje dat je creatiever, energieker, gemotiveerder, empatischer en socialer maakt.