Airbus komt met de futuristische helikopter 'Racer'

Op vliegende auto's moeten we nog heel even wachten, al vind je in de Playboy die nu in de winkel ligt en op Blendle een...

Op vliegende auto's moeten we nog heel even wachten, al vind je in de Playboy die nu in de winkel ligt en op Blendle een uitgebreid verslag van wanneer die er aan zitten te komen, maar vanaf 2019 kunnen we hopelijk aan de slag met de onderstaande futuristische Racer: een helikopter van Airbus dat rechtstreeks uit een science fiction film lijkt te komen.

Lees ook: Gaan we Porsche in de Formule 1 zien?

Vierhonderd kilometer per uur moet de Racer aan kunnen tikken, wat trouwens niet sneller is dan de binnenkort snelste auto ter wereld, dankzij de twee rotoren aan zijkanten van de Racer. Niet alleen geven deze rotoren de Racer een stevige snelheidsboost het is ook nog een aardige designkeuze. Daarnaast vliegt de Racer volledig groen en duurzaam dankzij het gebruik van nieuwe technologieën van het Europese Clean Sky project.

Hoewel de naam waarschijnlijk de enige connectie met racen is en we uiteindelijk niet daadwerkelijk gaan racen met de Racer bedenken we ons nu wel dat wij wel heel graag een helikopter Grand Prix willen zien. We hebben geen idee wat het apparaat gaat kosten maar je hebt nog tot 2019 om te sparen dus moet goed komen toch?

https://www.youtube.com/watch?time_continue=61&v=aV52HAdYIgM