Deze kogelvrije auto is perfect voor iedere dictator

Vrees je voor je leven wanneer je op de openbare weg verschijnt maar wil je toch laten zien klasse hebt en af en toe de...

Vrees je voor je leven wanneer je op de openbare weg verschijnt maar wil je toch laten zien klasse hebt en af en toe de deur uitgaan met een auto die de aandacht trekt? Rij dan lekker een rondje in de Dartz Black Alligator, een SUV met carbon en kevlar.

Lees ook: Zo lang moeten deze voetballers op het veld staan om hun auto's af te betalen

Goed de term stijlvol is hier enigszins ongepast gezien het uiterlijk van de custom-made SUV. We vinden het een behoorlijk kitscherig voertuig maar één ding staat vast: je bent volkomen veilig wanneer je rondkachelt in deze bak. Al bewijs je zodoende wel dat je een dictator zonder smaak bent.

Bij de autobouwer Dartz maakt men opvallende wagens, afgelopen week presenteerde ze tijdens de Gumball 3000 een kogelvrije prototype die bedoelt is voor de rijken den aarde die hun leven niet zeker zijn.

Onder de motorkap tref je een 5.5 liter V8 aan die garant moet staan voor een vermogen van minimaal 700 pk. Daarnaast komt er geen kogel binnen want de bodykit bestaat voor een groot deel uit kevlar (dat zit ook in kogelvrije vesten). Het interieur bestaat uit alligatorleer wat een prijskaartje van 30.000 dollar heeft. Het hoogtepuntje van dit stukje kitsch is het stuur, daar tref je twee robijnen en 292 diamanten op aan. Hoeveel de wagen kost is niet bekend gemaakt.

Handig voor iedere crimineel, je kunt de auto ook in Bitcoin betalen.

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="202965,202967,202969,202971,202973,202975,202977"]