Tien beachbars die je bezocht moet hebben

Weer of geen weer, deze zomer wordt het weer hot in een groot aantal beachbars. De een is nog hipper en trendier dan de...

Weer of geen weer, deze zomer wordt het weer hot in een groot aantal beachbars. De een is nog hipper en trendier dan de andere. En dan vooral tijdens de après- beach, die regelmatig uitmondt in nachtelijke strandfeesten. Hier enkele plekken op onze aardbol waar je, als het even kan, moet zijn geweest.

Lees ook: Meekijken met Vladimir Poetin op vakantie

10. Singapore

Wanneer je bij Sentosa aankomt – het partyeiland van Singapore dat met een brug met het vasteland is verbonden – denk je in een groot soort Disneyland te zijn beland. Maar aan de oostkust bevindt zich de fameuze ONE°15 Marina, die voor de 2008-2009 Volvo Ocean Race werd aangelegd. De tafels en stoelen van de Pool Bar staan er letterlijk in het water! Maar de plek waar je moet zijn is de Tanjong Beach Club om de hoek van de marina. Al het moois van de stad en het iets mindere mooie publiek met geld laat zich er zien om er te dineren en swingend naar de zonsondergang te kijken.

9. Macau

Een stukje Portugal in Azië vind je in Macau bij Restaurante Fernando aan het Praia de Hac Sa. De hipste locals mengen zich met toeristen in dit rustieke restaurant voor lunch of diner. Men serveert er klassieke, Portugese gerechten als kabeljauw en speenvarken. En alles wordt begeleid met kannen vol sangria. Na de lunch is het de plek voor de sundowners en na het diner ontstaan er regelmatig spontane feesten die tot de volgende ochtend kunnen voortduren.

8. Miami South Beach

Nikki Beach in Miami zou je de grondlegger van de hedendaagse beach clubs kunnen noemen, waar strand, loungen, eten, drinken en feesten samenkomen. South Beach is tegenwoordig een aaneenschakeling van dergelijke etablissementen, maar Nikki Beach blijft de hipste. Voeg hier in Miami nog de karakteristieke body-cultuur aan toe en je komt er snel achter dat je op een van de meest hedonistische plekken van deze aardbol terecht bent gekomen. Inmiddels is Nikki Beach te vinden van St. Barths via Marbella tot aan Koh Samui. Overal geldt dat hetzij je wereldberoemde naam hetzij je uiterlijk je toegangsbewijs is.

7. Rio de Janeiro

Als er een stad in de wereld is waar het strand vast onderdeel is van het dagelijks leven van haar bewoners, dan is dat Rio de Janeiro. De beroemdste stranden zijn die van Copacabana, Ipanema en Leblon. In tegenstelling tot bij ons gaat men er niet op het strand liggen, maar blijven ze er in groepen staan, nippend aan hun caipirinha of met een es Skol. Langs het strand van Copacabana staan tientallen zogenaamde kiosken (quiosque in het Portugees), die elk hun eigen publiek trekken. Een van de hipste is de Rainbow Pizzeria ter hoogte van het beroemde Belmond Copacabana Palace. Wil je beroemdheden tegenkomen, steek dan de boulevard over naar dit super-de-luxe hotel en ga er tussen al het moois van de stad wat eten of drinken bij Pergula met uitzicht over het hele strand. Minder duur, maar met een nog mooier uitzicht en een eigen dj is de Deck Bar van het Pestana Rio Atlantica hotel.

6. Bali

Lange tijd was Ku de Ta dé beach club van Bali. Hun signatuur, de rode parasols direct aan het strand, raakte over de hele wereld bekend en is inmiddels veelvuldig gekopieerd. Bono, Donna Karan en Madonna zijn slechts een paar sterren die er tijdens hun bezoek aan het eiland werden gesignaleerd in het restaurant of in de bar. Maar met de opening van Potato Head dient er zich een concurrent aan. Ook zij proberen zich door middel van een opvallend design te pro leren. De muren en plafonds bestaan uit een aaneenschakeling van oude louvredeurtjes. De twee clubs liggen overigens vlak bij elkaar zodat je over het strand zo van de een naar de ander kunt lopen.

5. Sydney

Er is geen ander land op deze aardbol waar het surfen in zo’n grote mate tot een lifestyle is gemaakt als in Australië. Het walhalla is Bondi Beach vlak bij Sydney. In de perfecte surf-baai proberen overdag de mooiste lichamen de golven te bedwingen. ‘s Avonds laten de surfdudes en hun babes zich zien in Icebergs. Eerst om te eten in het strak ingerichte Italiaanse restaurant om vervolgens verder de nacht in te gaan in de net zo fraai gedesignde bar. Via de enorme raampartijen heb je overal schitterende uitzichten over de oceaan, de baai en het strand.

4. Mustique

Basil’s Bar is de enige beachbar op het oh zo moeilijk te betreden Caribische jetset eiland Mustique die ook voor mindere goden te bezoeken is. Mick Jagger en Tommy Hil ger hebben er een optrekje en Beyoncé en Jennifer Lopez brengen er regelmatig hun vakantie door. De bar is vernoemd naar eigenaar Basil Charles, die er sinds 1975 regelmatig feesten en partijen organiseert. Liters rumpunch gaan er dan doorheen, waarvoor elke bar in het Caribische gebied zijn eigen geheime recept heeft, zo ook Basil. De beste manier om er te komen is met een eigen boot.

3. St.Tropez

Brigitte Bardot werd in 1955 wereldberoemd toen Roger Vadim haar vereeuwigde in Et Dieu… Créa La Femme. Tegelijkertijd werd aan Plage de Pampelonne Club 55 gecreëerd, waar de meeste opnames plaatsvonden en wat sindsdien de plek is om er vooral tijdens de lunch gezien te worden. Om erna te partyen was La Voile Rouge het adres, maar helaas is voor hen na ruim 50 jaar feesten het doek gevallen. Gelukkig is er nog steeds het altijd drukke Nikki Beach. De drank voor deze zomer is wederom de Piscine de champagne, bij voorkeur die van de uitvinders ervan: Brut de Piper-Heidsieck, geserveerd in een enorm glas met ijsblokjes, die als het even kan ook van champagne zijn gemaakt.

2. Mallorca

Puro Beach zou je het Europese antwoord op Nikki Beach kunnen noemen. Na de “moederclub” op Mallorca zijn er inmiddels zes dependances geopend van Marbella tot Dubai, die alle inmiddels tot ‘s werelds hipste beachbars behoren. Die in Mallorca ligt uiterst fraai op een schiereiland bij Palma de Mallorca. Het design is superstrak, evenals de opmaak van de gerechten die in het restaurant worden geserveerd. Uniek is dat er ook een spa is, waar de meest uiteenlopende massages worden gegeven. En als je met je eigen boot komt, leg dan hier aan: 39°32‘00“ 46N/2°42‘31“73E.

1. Ibiza

Met 56 stranden en een veelvoud hiervan aan baaien biedt party eiland “numero uno” van Europa een keur aan beachbars. Om met je mede-vakantiegenoten massaal van de zonsondergang te genieten ga je naar Café del Mar. Een stuk hipper en exclusiever (getuige de paparazzi die je er regelmatig rond ziet dolen) zijn Blue Marlin Beach Club, met een heerlijk visrestaurant aan het strand van Jondal, en het übertrendy Beachouse aan Playa d’en Bossa. Natuurlijk ontbreekt ook Nikki Beach niet in Santa Eulalia. Wie met de boot komt en direct aan de haven wil loungen en chillen gaat naar de Cavalli Club.

Dit bericht verscheen eerder bij onze collega's van Nautique