Wanneer je dit eet vinden vrouwen je aantrekkelijker

Toen je jong was vertelden je ouders ongetwijfeld dat je je groenten en fruit moest opeten. Logisch want uit meerdere st...

Toen je jong was vertelden je ouders ongetwijfeld dat je je groenten en fruit moest opeten. Logisch want uit meerdere studies blijkt dat het geweldig is tegen hartziekten, kanker en simpelweg je gezondheid in het algemeen. Nu blijkt er echter nog een prima reden te zijn om iedere dag een appel en iedere avond groenten te eten: je gaat er voor het andere geslacht lekker door ruiken.

Lees ook: Deze gast vloog naar McDonald's met een paramotor

Volgens dit onderzoek kunnen we aan de geur van zweet opmaken of iemand gezond is of niet. Met name mannen die veel groenvoer aten werden door vrouwen als gezonder en aantrekkelijker beschouwd. Vrouwelijke participanten kregen meerdere monsters zweet om aan te ruiken waarna hen gevraagd werd om dit te evalueren. Na het ruiken gaven ze aan welke monsters voor hen het aangenaamst of zelfs aantrekkelijk waren. Bij de zweetmonsters die van mannen met een gezond dieet waren afgenomen luidde het oordeel significant positiever.

Lang verhaal kort, eet groenten en fruit want je wordt er niet alleen gezond van maar vrouwen kunnen op basis van jouw zweetlucht oordelen of je een gezonde potentiële partner bent of niet. Eet smakelijk.