Mark Wahlberg is de best betaalde acteur van 2017

Mark Wahlberg stoot dit jaar Dwayne Johnson van de troon als best betaalde acteur ter wereld. In totaal verdiende hij he...

Mark Wahlberg stoot dit jaar Dwayne Johnson van de troon als best betaalde acteur ter wereld. In totaal verdiende hij het afgelopen jaar 68 miljoen dollar, dit heeft hij voornamelijk te danken aan de film Transformers: The Last Knight. Hoewel de meest recente Transformers-film een behoorlijke flop was had Wahlberg tijdens de salarisonderhandelingen geregeld dat hij een vast bedrag zou krijgen, ongeacht het succes van de film. Dit bleek verstandig want de film maakte een stevig verlies (tot nu toe heeft de film 130 miljoen dollar opgeleverd terwijl deze 217 miljoen gekost heeft).

Lees ook: Mark Wahlberg: van straatschoffie tot superster 

Na Wahlberg komt Dwayne 'The Rock' Johnson die flink verdiende aan Baywatch, Jumanji en de HBO-serie Ballers, in totaal harkte dit multitalent 65 miljoen dollar binnen. Natuurlijk blijft Johnson ook goed geld verdienen met Fast and the Furious net als de nummer drie in de lijst. Vin Diesel, weet goed te verdienen aan de straatracefilms maar kon het afgelopen jaar vooral zijn bankrekening met 54.5 miljoen dollar spekken door xXx The return of Xander Cage en Guardians of the Galaxy Vol.2. Ten slotte hebben we op nummer vier nog Adam Sandler staan (50,5 miljoen) die dankzij een lucratieve deal met Netflix (hij mag nu zijn eigen films maken) goed geld verdient en ten slotte op nummer vijf tref je, ietwat onverwacht, Jackie Chan aan (49 miljoen). Laatstgenoemde verwacht je vast niet omdat Chan in het westen al een tijdje niet meer zo opvalt maar in China slaagt hij er steevast in om bakken met geld te verdienen.

Zie de hele lijst op Forbes

https://www.youtube.com/watch?v=qLA6cpLwr6A